Monday, January 31, 2011

30DBC - Day 3

( Your idea of the perfect first date)



  • they said, 'First Impression is always Important'. so, aku rasa for a perfect first date, girls or boys akan dress up secantik, secomel, se'smart', sehensem mungkin. huhu.
  • makan2 akan ditanggung beres oleh seorang lelaki #FACT. tak main la tuang tuang ni. dah lama nanti boleh la.
  • communication between two pun plays a vital part. a perfect one should be memorable too. so, they should have do the talkings cheerfully - ada banyak part yang gelak2 sweet2 gitu. hehe.

heh? 3 je? haha. i'm sooo not good at writing. i just pointed out the important ones. i personally feels that it's not necessary to have a perfect first date. sometimes, yang imperfect tu la memorable! if ada terjatuh terlentang masa first date lagi la boleh buat gelak everytime that scene come across your mind kan. hehe.

tapi a perfect first date akan menentukan jugak the next next date (but not the relationship). mana tak nya, if the first one dah best, excited la mereka untuk date lagikk. ngee. but it doesn't necessarily mean that an imperfect one leads to bad kind of relationship, right?

yang di atas2 tu, bukan saja perlu ketika first date, tetapi juga untuk date2 kamu yang lain. baru la everlasting gitu. hehe


**mine wasn't really a perfect one, tapi Alhamdulillah kekal lagi sampai sekarang. :)

Sunday, January 30, 2011

30DBC - Day 2

( A photo of something you ate today)











Mushroom Campbell's soup. Cendol . Rojak Mamak *nyum nyum








ini yang aku makan this whole day. huhu. mama and ayah busy uruskan barang2 kat rumah homestay tu. cendol and rojak bought by mama kat kampung jawa kott(based on my awesome taste sense haha). mushroom soup dimasak (ke dipanaskan je? hehe) oleh adik nadh.

psst: cendol bukan gamba sebenar (cosmetic reason). huhu. you know, cendol lagi sesuai serve dlm glass yg clear gitu baru cantik. haha

30DBC - Day 1


tadaaaa! haha.


so today, it happened to be a day to dressing my hand's wound. so, mama bawak la aku and adik pegi mahkota medical centre. i think, so far, wound clean and okay lah. tak risau sangat la about infection2 nihh. the nurses was awesome. they did it well.

keluar je dari hospital tu, adik dah berangan-angan nak makan. tapi disebabkan hujan, terpaksa la pegi drive-thru mcD je. pastu, pegi kampung jawa plak. mama and adik nak tempah baju. oh ye, the picture above is when i was there lah. (note that sampah sarap atas lantai HAHA)

on the way back, kitorg singgah rumah paklong kat kandang untuk tgk ayah and baby because diorg memantau pekerja2 yg buat rumah tu. mama plan nk buat homestay (oh mak aku mmg otak business sket hehe).

dah balik rumah, kitorg rehat2, makan, online, then tiba2 ayah bagi green light untuk kitorg jalan2 shopping2 (untuk nadia: main2) ! yeay! so, we decided to go to jj baru. pegi amik arab dulu, die kat rumah mak angkat die.

pastu, sampai2, mama, adik and i shopping2 baju sket, kasut sket. (hehe. nnti saya tunjuk eyh. saya mmg suka menunjuk. hahaha). oh. tidak dilupakan, teman nadia main kat wonderland huhu. beli t-shirt2 untuk arab pulak. then, we went to coolblog (our all time favourite drink: honeydew milkshake tambah pearl hehe). dah, dah! penat! nak balik! hehe (jj baru besar ouh, jalan banyak2 aku mana larat aiyaaa). so lastttt sekali, kitorg pegi pizza hut, redeem hot ticket tu. nk expired dah, 31st jan.

pizza ouh pizza, cepat laa


anyway, cerita ni dh eliminate wheelchair taw! pergh. hebat tak i? gagah u! haha.

okay, dah, a brief2 description. teehee :P

Saturday, January 29, 2011

30 DAYS BLOG CHALLENGE

waaah. serious interested dgn challenge ni. menambahkan reason dan interest aku untuk meng'update' blog especially for a beginner like me. huhu.





okay, so, get set, GOOOOOOOOOOOOOO!!!! yeah! haha




Friday, January 28, 2011

Badminton

CERITA INI UNTUK 30/1/11. aku dh prepare awal2 nak post menatang ni.. ngee


ha! sila tengok!







too bad, budak bawah ni menang ):



uwaaa. sedih aku. penat tunggu match ni. benci2! match last tuuuh. siap aku tgk lagi match lain taw - mixed doubles, women singles etc etc.


tapi takpe, aku masih sokong chong wei! go chong wei go! kalah sikit je tadi kan. hehe


ouh yes, sekarang aku peminat setia badminton. suke sangat tgk badminton match! tp ari tu, malaysia open aku tak dapat tgk. duk hospital la katakan. ):


aku baru je start minat badminton ni. 1st time masa thomas cup kat malaysia tu. tu pun dah semi final, m'sia vs denmark. huhu. best ooi! semangat gile aku tgk diorg main. menang plak tu kan. so, bile dh menang ngan denmark tu, m'sia vs china plak. walaupun kalah.. hehe.. aku masih bersemangat badminton sampai skrg (semangat tgk match je la, main haram HAHA). time tu la aku discover semangat patriotisme aku yang tinggi ni HAHAHA.


adik laki aku tu minat gile badminton. tapi berbeza la dgn aku, die suka main skali. gile banyak raket best2 kot. ada yang sampai above rm200! siap ada yang ada signature players ouh! hish. rasa macam bazir pun ada. tapi die dh minat nak wat cane kan. aku ada gak la menyumbang koleksi raket die, takde yang mahal sangat rm100 lebih boleh la. main la ko puas2! mudah mudahan dpt jadi terror cam chong wei. huhu. :D sekarang, aim die, nk beli raket lin dan tu. mahal gile! rm1000++ tak silap.



akhir kata, maju lah badminton untuk negara! yeah! HAHAHA (tgk, semangat kan aku *wink wink)

Thursday, January 27, 2011

Wheelchair

ward ortho female hukm

terkejut sey bila discharged! bukan apa, before2 ni tak penah pulak aku duk ward sesekejap ni, seriously! selalu tu paling2 kejap pun 3 weeks. lagipun, aku blm boleh jalan lagi kott. berdiri pun susah. so, duduk je la dulu yang boleh buat masa ni. anyway, sumpah tabik kat doctor yang buat operation kali ni. pinggangku, walaupun sakit nak mampuih, sikit gila scar nya, tak macam kesan jahit pun ada garis nipis samar2 macam tercalar. ngehehe, mesti kejap je boleh hilang. :)) takde jahit yang kasar2 tu, habis kulit aku.


jadi disebabkan aku duduk je buat masa ni, sangatla susah nak gerak gi mana2. pastu, kitorang plan nak beli la 1 wheelchair walaupun hesitate2 sebab bukan nak guna lama pun. kalau ikut doctor lagi la wey, diorang kata takde problem kalau aku jalan sekarang. padahal punya sengsara aku. diorang kata sakit tu nanti hilang, kejap je. takde la mahal sangat 1 wheelchair, rm390 (boleh pegi full body massage kat slimming sanctuary woi haha)


pastu, call afir cakap dah boleh balik and cakap bout wheelchair sekali. pastu die ckp tak payah beli. kat rumah die ada, tak pakai dah. fuh, selamat duit aku. hahaha. thank you. lepas tu, mama gi rumah afir amik (saya tak ikut, i can't walk yet remember?) HAHA. so sekarang aku pakai wheelchair family boyfriend aku la. boleh la nak pegi mana2. eh, tapi bukan la nak pegi jalan2. pegi dressing maa. gerak2 dalam rumah ke senangla hehe. ish. cepat la baik. menyampah betul tak boleh jalan banyak ni. sakit hati aku. huhu

Sunday, January 23, 2011

Kasihan Mereka



Sorry and thanks sangat2 kat diorg 2 ni. everyday diorang kena travel from melaka to kl because of me. sian kan? terharu taw i. huhu. they've got no other choice sebab both of them kena kerja. takkan asyik nak amik cuti je sebab nak jaga aku kan. plus, lil' brother i tu, Muhammad Arif Asyraf aka Arab skarang dah form 1 and tak duduk hostel. hantar and amik kat sekolah, mama n ayah la kena uruskan kan. die kena strunggle2 sket bila dah naik sekolah menengah ni, tak boleh main2 macam kat sekolah rendah dulu. hehe. nak cakap ngan diorg tak payah datang, air mata aku pulak nak berkolam. hikhik. yes, aku gedik. nak wat cane kan. :P . takut jugak bila diorg kat highway. tapi apakan daya, aku hanya mampu berdoa. hukhuk.



ouh ye, and special thanks to Nur Nadhrah Syarfa aka nadh or adik sebab sudi jaga aku yang terlantar kat katil hospital ni je. sian jugak kat die bila everynight kena tidur kat kerusi malas je. dengan sinus dan athma nye, tabah betul die menjaga aku. huhu. thanks jugak kat makcik ku, yang selalu sudi datang menjenguk.


i couldn't be grateful more! "maceh sume!" :))


right now, aku hanya terlantar di katil tak boleh buat apa sangat. huhu. begitu banyak supplement yang aku sumbat supaya cepat baik. ada gamat emas la, pati ikan haruan la, ubat2 cina lagi etc etc. huahuahua. get well soon najlaa

Thursday, January 20, 2011

Redha je laa

Blogging live from HUKM. hakhak. sumpah tak tau nak buat apa dah wey kat sini selain on9.

hehe. gambar di atas ialah advice untuk saya yang telah failed menguruskan badan walaupun telah berjuta kali mencuba. huhu.


berat badan aku sangat la susah nak turun - i mean SANGAT SANGAT susah. not even a gram u know! grrrr. jelous siut tengok mereka yang skinny2 itu! teehee. bertahun ku mencuba akhirnya aku rasa 'tak best nye life yang asyik worry kan berat badan'. nak makan pun kena tahan2. lagi pulak aku, food is my passion! huhu. last2, aku rasa life's too short babe! makan je la selagi boleh! kalau dah sakit nanti makan sedap2 pun tak rasa.


i'll stop hating my body! yeah! i'm lovin' it tarapapapa~.. haha


bukan teruk sgt pun. asalkan sihat dah. BMI masih di tahap selamat, 19 ngee :D


so, girls yang senasib denganku, jangan la fikir2 sangat bout your weight okay. everybody loves you just the way you are. hehe. enjoy makan enjoy jugak. tapi kena jaga jugak. makan kena yang berkhasiat. it's all about your health, bukan berat badan.

Wednesday, January 19, 2011

My Nocturnal Man

haih sayang, awak kena belajar tidur malam la. huhu. ni active malam2, susah la baby. serba salah tau tak, baby ngantok. hehe. lepas tu waktu siang bukan nak teman orang. deal kita pun awak skip2. hmmph. ni nak marah ni ): hihi



awak, get well soon. *wink wink


doakan operation baby esok taw. love u (: by the way, my previous2 post ada pasal nurse laki tu kan. hehe. tak sangka 'mengundang' awak pulak kan. yela, selama ni mana awak kisah. hehe. don't worry much lah okay? kat ward baby ni tak exist pun such thing. even if ada pun, i don't care la! you knew right? you're the man of my heart :))


***special post for you. awak suka baca blog ni kan? hehe

SUDDEN ADMISSION

Yesterday (selasa) aku ada appointment dgn orthopedic. lepas tu kan, dlm bilik doctor, suddenly doctor ayu ckp, 'kita dh tukar slot operation u pd tarikh lain ye. tak silap saya 9hb februari'. masa tu mukaku sudah ada senyum sikit. hehe. doc ayu pun call la ward trauma to confirm and diorang cakap 'ADA'. huh, macam2 dah ada dlm kepala. nk kluar jln2 lah, nk on9 puas2 lah, etc etc. doc ayu kata die nk call MS SHALIMAR (hand specialist yg amik case aku from the very beginning).


Tapi... ms shalimar kata, jadi operate jumaat niyh. huhu. takpe2, aku dh ready. TAPI (oh ye, ada tapi lagi ): ), she said, diorg nak observe tangan dulu, tengok badan ada demam lagi tak, make sure tak ada pape infection lagi, SO I HAVE TO BE IN THE WARD FOR THE DAY AND TOMORROW beacuse khamis is public holiday and it may be too late to observe everything. i was like...'WHAT THE..'. uwaaaaa. i'm not mentally ready! please don't do this to me!


she then went to ask MR JAMARI (another hand specialist of my case, yg ni kira big boss jugak la) pulak. he also agree to what ms shalimar have said. hmmmph. aku dh diam je. mama je yang ckp okay. maybe doc ayu perasan kot aku dh sedih medih, die pun ckp 'sorry la ye najlaa, tapi kalau tak ada pape, awak boleh balik esok (rabu) then come later late thursday evening but depends on pakar bius jugak la'. sobsob. air mata dh bergenang. huhu.


keluar je dari bilik doctor, aku dh tak boleh pandang mama. takut menjadi jadi pulak air mata tu. pastu mama cakap 'ala takpe kak, sehari je, lepas tu balik. khamis baru masuk'. aku just geleng2 kepala refuse to say a thing because tears macam nk fallling2 dah. tapi akhirnya, air mata menang. sobsob. i wish they know how much i hate the hospital. the shortest time being there the better. i was my worst nightmare ever! grrrr. bila mengadu kat afir, die pulak ckp 'jgn la nangis' (masa tu belum nangis kat die lagi), lagi la mencurah2 air mata. sobsob


a day passed and here i am, in my own room, blogging. huhu. esok nak masuk hukm balik. so tonight, i'm gonna tidur puas2 atas katil aku yg best ni. hehe. operation jadi taw this 21st january (friday). hope things gonna be alright. i can't wait to have my hand back. i need you, hand! :)


ouh ini masa my previous operation (removal of k-wire). inila rupa orang yang akan masuk operation theater. kahkahkah.


banyak pulak membebel. huhu. luahan hati je. simpan banyak2 takut meletup (exaggerating of course hehe)

Sunday, January 16, 2011

before 21st jan

ouh okay. so, operation date memang dah confirm 21hb. urghh. nk termuntah wey teringat kat hospital. kene stay sana berapa lama lagi tak tau la. grr. jadi, aku ni memang dah macam gabra semacam la bila tersedar 'pergh, dah kena balik hospital laa' (macam orang sakit jiwa weyhh!). mama pun dgn memahaminya membenarkan aku pegi jalan2 dgn mereka i.e. adik2 ku. wahahaha. waktu macam sekarang mana ada kawan, semua sibuk belajar sobsob. tidak dilupakan, mera afir hai. hihi. ouh tapi die abah die yang hantar sebab kena pergi urut dulu.


sampai je, kitorg gi tengok movie ada apa best then decide nk tgk gulliver's travel (yes, i know, mcm cite kanak2 sikit, tapi kena consider la wey, nadia kan ikutt, takkan nk tgk khurafat yang hanya akan buat adik aku menangis nk balik haha). 3D plak tu (konon nak menambahkan excitement adik kecik aku tgk movie and duduk diam2 hehe).


lepas tu, pegi mcD makan sebab nadia cakap 'perut kita dah bunyik2 la kakak' haha. afir ni penat kitorg tunggu tak sampai2 lagi. haishh. sabar je la. kitorg pun pegi je la jalan2 then adik besar aku dua ekor (nadh and arab) tu nak memanah. perghh. mentang2 aku tak boleh main. haha.

sabar je la u! huhu

setibanya afir... hehe. masing2 pandang masing2, mulalah kami berasa sedih dengan keadaan kami. sobsob. sedih sikit2 je tak boleh banyak. ngee. kami kuat! yeah!


kemudian sementara tunggu movie, berjalan2 lah kami tanpa arah tujuan. huahua. tgk tu, tgk ni, beli haram. haha. duit kena pandai simpan sekarang, ada bnyk impian blm tertunai niyhh. hehe.


sambung rehat. sesudah subuh tadi kitorg g kubur atok. lama tak jenguk. that was my 1st time after discharged from ward. i miss u atok! Al-Fatihah~~~


Wednesday, January 12, 2011

Hospitalize Again 20012011


pic - Google


bila fikir nak kena hospitalize lagi, aku jadi stress taw. rasa macam baru je dapat home leave dah nak admitted balik. you have no idea how bored i was while i was in the ward. dah la ward orthopedic female tu banyak orang tua je. nurse lelaki pun takde. hahaha. rasa macam duduk penjara pun ada jugak, lansung tak ada excitement. i wonder how those nurses boleh survive hari2 duk tengok hospital tu.


fortunately, this time adik ada temankan. grateful gila! before ni mama on off on off datang. memang tak boleh la duduk sorang2 kat hospital. nanti boyfriend aku la jadi tempat mengadu and tempat aku habiskan air mata ni. hehe. sian die. susah betul dapat girlfriend cebik kan. his lost.


hmm. tak takut pun nak kena operate. dh immuned. huhu. i wish this becoming operation akan berjalan lancar. one good advice to yourself yang akan dioperate "lepas ni nak sihat dah,yeay!"

Thursday, January 6, 2011

what do i do at home

1) annoys nadh
my spm leaver sis ni yang jadi jururawat tak terlatih aku masa aku sangat sakit sampai sekarang yg kurang sakit dah. hehe. i have no idea that she has became a very patient person. since when huh? haha. dia mmg adik yang terbaik lah! huahua. i hope she didn't read this. but as an elder sis, she's soo grumpy! seriously! huhu. when she tidy up the house, her mouth just can't stop mumbling. grr. tension taw selalu, sangat terkongkong. ngeehee :) after all, she's such an amazing sister, she helped me a lot i mean A LOT!

i may not tell u very often, but this once meant for everything u did. Thanks dik :)

2) cium nadia
she's like an apple. haha. very very chubby. i'll kiss her so much sampai die lari2 plus jerit2! i just can't help myself! urghh! haha. pipi yg sgt mengundang.

see, apple! haha. no doubt

3) facebook-ing
ouh ini sangat common kan. semua org buat. huhu. bgun pagi2 then tgk news feed semua, update status, comment2 sampai bosann

4) cafeworld-ing
bila facebook dh tak ada benda nk buat, cafe world kan ada. haha. it has been quite some time since i quit sorority life. macam dh tak ada interest. maybe because dah level 123++ (ceh ceh, bajett). so, for those yang main cafe world tu, jom kite exchange gifts! hihi

5) watch tv
begins with oprah winfrey show (tak kesah la season berapa) at 8 am in the morning, tu yang wajib laa (even ada episode yang dh tengok). lepas tu baru tgk2 lain ada apa best, top chef ke biggest loser ke, priority nye reality tv. ngee

6) call afir
this rank at 6th because of the deal we had. we have only 4 times of calling2. sikit sangat kn? morning, afternoon, evening and night. semua ni sebab every time aku call die je, mesti tak free, so end up ckp 2-3 saat je. hangin 1 badan aku. huhu. sooo, untuk mengelakkan kejadian seperti ini berlaku, kami perlulah meluangkan masa pada waktu2 tertentu tu. pagi tak kesah pukul berapa sebab mmg tak tentu kan bangun pukul berapa, kalau tak silap2, bergaduh sebab tak cukup tidur (ini pernah berlaku). huahua. tengahari pukul 2, petang pukul 5, malam pukul 10. giliran selang2 la. urghh. rasa macam ada regret sikit. huhu. susah oo nk control diri sebab dah terbiasa, ada masa je call afir. jenuh la sekarang occupy diri dengan activity2. ngee


7) tumblr-ing
dh tak post sangat sekarang, tumblr walking je. huhu. tumblr ni bnyk gambar2 je. if nk tulis boleh jugak, tp macam tak kena pulak. haha. entah. depends laa.
najlaafir.tumblr.com

8) baca novel
ini saya buat hanya pada waktu malam, before tidur. that is why it took me ages to finish one. bukan tebal sgt pun, cuma tu la, entah, rasa macam tak perlu dibaca waktu siang kecuali dah begitu bosan. haha. teori apakah ini? okay, saya bukan ulat buku macam boyfriend saya, indeed i am not! currently reading cecilia ahern's The Book of Tomorrow.


hehe. igtkn nk cukupkan sampai 10, tp dh macam fake activity la pulak. haha.

My 1st Post (!) 6/1/11

yeehaa! so today i'm gonna start blogging. i've always wanted to blog before, tapi, tu la kan, there were soooo many reasons that didn't allow me to. however, since i've been staying home for i don't how much longer due to my injuries and end up doing nothing the whole day, i think i better blog! quite a wise choice isn't it? haha.

we're gonna be good friends, blog :)


today's afir and me are celebrating our 44th months of relationship! how time flies kan. huhu. i love you syg! tak celebrate pun. kalau every months nak sambut bankrupt la kan. just wish one another je. (tu pun lambat 15 minit) ngee. it's okay. i know there're lotsa months to come for us. love never ends! peace! :)

this was when i was so chubby and afir was so skinny. today, it's the opposite, only that i'm not so skinny

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...