Sunday, February 27, 2011

30DBC - Day 25


( What's in your purse )

huhu. actually, purse aku sekarang ni was previously mama's. purse aku tak hilang pun masa accident tu cuma bau die..perghhh..bau petrol wey. bila terhidu bau tu, terus teringat kejadian accident tu. kira trauma la ni. huhu.

so, mama pun bagi la purse lama dia. mama baru je tukar hers. sumpah aku rasa pelik kenapa mama tukar purse die sebab seriously elokkkkk sangat lagi. sampaikan aku takde intention pun nak beli baru. hehe


ini la purse 'aku'.. hehe

confession: purse di atas telah dikemaskini atas sebab serabai sangat. hihi. part card2 tu takdela cuma part duit2 tu. aku spesis yang suka simpan resit2 sebab bila ada masa lapang je, aku suka tengok apa yang aku dah belanja. ngee. tapi, kali ni lain sikit; lebih sikit belanja then agak lama la tak kemaskini purse :P

ni ada lagi resit2 yang aku simpan kihkih

hmm. nothing much pun benda yang ada dalam purse. ic, license P (actually dh habis P dah, tak tukar2 lagi), kad atm bank islam, debit card maybank, student card UM (pasum + degree punya), kad jj, kad esso, namecard2 orang yang agak penting, gambar2 sikit, membership cards, resit2 penting sikit, cash sikit, coin sikit. tu je laaa. weeeee :)


Saturday, February 26, 2011

Get the glow going

*bajet muka bersih HAHA ;D

actually, the tittle post ini adalah tagline untuk facial brush yang. haha. best kan.

THE BODY SHOP FACIAL BRUSH
Get the glow going.
This hygenic, compact brush lightly exfoliates and stimulates circulation, improving skin tone and texture.

huhu. aku baru je start guna facial brush ni, best jugak weyy. okay laa. brush die tak kasar sangat, tak lembut sangat, sedang2. so macam rasa okay la even tak pakai scrub pun. terasa macam bersih gitu muka i. haha. konooooon.

aku memang nak save duit sikit la dalam membeli facial2 products ni. so, if nak compare beli scrub gel and facial brush ni, banyak gila save ouh! facial brush ni comel sangat and harganya baru rm12.90. sama je functionnya, exfoliating gakss. hee

aku suka cuci muka dalam bilik, kat meja solek, depan cermin. siap bawak semangkuk besar air oi! haha. tu yang mengamuk adik nadh. haha. tak kira, tak kira. aku nak jugak!



and tadaaa. AGAK complete la benda2 untuk muka aku. haahaa

30DBC - Day 24

( A photo of something that means a lot to you )


i LOOOOOOVEEEE happily-ever-after endings!

bila macam rasa tak best dengan life because it's tough, rasa macam bersemangat sikit bila fikirkan happy ending.. waaaa.. *aku memang banyak daydreaming hehe. lantak. i'm happy with myself and i will do at almost everything to please myself


Friday, February 25, 2011

30DBC - Day 23


( 15 facts about you )


me :))

before ni ada dah tulis 5 facts about myself, here in this entry . siap ada 5 facts about parents, bestfriends and boyfriend lagi you! hakhak

sooo, tinggal tambah lagi 10 facts je laa. huhu. bukannya penting sangat pun. ;D
  1. tak suka texting, prefer call terus (ni yang annoyed afir sangat tuh. hehe. nasib awak la dapat girlfriend camni)
  2. pakai cincin couple sorang2 (pathetic kan? wuwu) sekarang sebab afir lost his in the accident, dalam perancangan beli yang baru ni.
  3. kebanyakan orang tak percaya aku anak sulung. ciss. how could you. punyalah independent aku ni. hihi
  4. i'm very sensitive in the inside, kadang2 TERexpress jugak sensitivity itu tapi selalunya tidaklah. haha
  5. tidak begitu penyabar, tak sesuai jadik cikgu (ask nadhrah lah, aku memang tak reti ajar dia)
  6. i'd worked twice before : as a maid kat rumah sendiri (lepas spm) and a tutor of a form4 student (after pasum)
  7. tak pernah makan lobster and very very teringin nak makan menatang tu
  8. ada bantal kesayangan (bukan bantal busuk taw!) hehe, terpaksa nyorokkan atas almari takut mama buang. HAHA *omg. embarassing ouh! hihi. tak kesah laa
  9. nama2 panggilan yang ada : najlaa, naj, jla, kakak and ***** (yang ni budak2 skolah rendah panggil. memang siut betul diorang! haha)
  10. tak suka tidur katil queen or king dengan orang lain. kalau katil queen or king tu aku conquer sorang2 lain laa

Thursday, February 24, 2011

30DBC - Day 22

( A letter to someone who has hurt you recently )


Dear you (you'll know who this entry meant for after reading),

i'm sorry if i was soo troublesome to u, and of course i'm sorry for the troubles i've caused u.
u know, things are spiralling out of control.
i didn't ask for the accident to happen. it was Allah's another test for me, i think for all of us, the entire family; to make us grow stronger.
i didn't intentionally pass down my responsibility to u. i didn't mean to make u tired all day.
i think u should just have to accept this situation for now and give me some time.
i know, i'm pretty sure i'm gonna be okay very very soon. not 100% okay but okay enough to clear things up. i'm gonna do the chores as much as i can do.
i'm quite more independent now, right? i do almost everything on my own. i ask very little of your help recently, didn't i?

i was hurt a little bit by u, a few times. but i will not think bout it much. i forgave u and i will definitely try to forget it. i don't hold any grudge against u and i hope didn't too. i'm sorry...

Sunday, February 20, 2011

30DBC - Day 21


few days back terlalu busy untuk menguruskan 30dbc ni. huhu. ada cerita yang lebih best dan menarik untuk di'type'. huhu

but i'm back. masih gagah lagi untuk meneruskan 30dbc, yeay! hihi

( A photo of something that makes you happy )
  • boyfriend

  • family



  • friends


Bday Afir


  1. mak and abah afir datang amik aku kat rumah. so memang tak boleh nak demand2 nak pegi tempat lain la. behave naj, behave! heee ;P

  2. sampai dataran pahlawan, terus nak lunch! wuwu. tau laa perut masing2 kan. belum tengahari pun lagi. so, we headed to johnny's, afir's all time favourite

    time to give him the watch wuwuwu. nervous.
    he liked it! yeay!
    birthday present: watch and jersey m'sia (mama belikan) *no pic. lupa daa


    banana split ganti birthday cake huhu

  3. jalan jalan jalan

  4. kitorang pegi fish spa

    WAHAHAHA. AFIR PAKAI SOCKS PINK!!!
    teehee. at first dia taknak pergi sebab ni laaa.


  5. geli geleman woo. hehe

  6. lepas tu afir nak pergi tengok wayang. tapi alaaa, balik balik keluar gi tengok wayang. bosaan ah. so, pastu kitorang pergi reflexology foot massage. hehe

    *no pic. suasana romantic sangat hihi

  7. suppose aku ada appoinment for facial so, stopped by slimming sanctuary jap untuk tukar appoinment. heehee. suka hati aku je kan

  8. jalan jalan jalan

  9. turn mama aku pulak yang amik kitorang. haha. dah pukul 3 lebih dah time tu, mama datang pukul 4, so pergi old town white coffee minum2 makan2 (wajib! hehe. even spring roll je) sikit


huh, limited betul masa. mentang2 masing2 belum boleh drive lagi, kena la ikut masa orang yang datang menghantar dan mengambil. huhu.

sorry la afir, sangat moderate birthday awak, cake pun takde (awak yang taknak apasal?). planning awal family baby pun nak ikut kan. tapi u-know-why happened, so very sorry from all of us.

Tag (3)


Nani (cousin aku yang kiut miut) tag aku untuk benda alah di bawah ni. hehe. tak sakit hati pun lah nani, suka lagi ada(!) terasa diriku begitu berharga. HAHAHA

1. When you look at yourself at the mirror in the morning, what's the first thing you say?
ish ish ish HAHA

2. How much cash do you have on you now?
hmm. around rm200

3. Favourite planet?
earth

4. Who is the 4th person on your missed call list on your cellphone?
afir

5. What is you main ringtone on your phone?
alamak. sumpah tak tahu lagu apa mama guna as ringtone ni (ouh yes, sekarang pakai phone mama, phone saya sakit)

6. What shirt are you wearing?
hehe. sekarang aku pakai baju kurung laa. semalam ada bacaan yaasin kat rumah aku, so after that terus tidur je

7. What do you label yourself?
entah la, tak reti nak label2 diri sendiri ni. label orang lain terer laa. ngee

8. Name the brand of your shoes you are currently wearing?
there are a few. tapi yang selalu pakai now selipar nose

9. Bright or dark room?
i prefer bright. tak suka gelap

10. What were you doing at midnight last night?
gaduh dengan afir ):

11. What was you last text message you received on your cell say?
bknnye sy wt bnde haram pn.. *from afir. he went tengok lumba kereta. grrr

12. What word that you say a lot?
KAN.. hihi

13. The last song you listened to?
tak ingat dah. jarang dengar lagu sekarang

14. Tag kepada?
Ana Mercury Amy Athirah Suhana

Saturday, February 19, 2011

Entry untuk birthday boyfriend :)


hari ni boyfriend saya turn 20 (!)
Happy 20th birthday sayang! waaah. 20 sudah? Alhamdulillah~

Sayang,
I'm soo grateful to have you in my life. I never know true happiness untill i was loved by you.
You're the love of my life, my heart's true desire.
It must've been hard to have such a banyak songeh punya girlfriend kan?
I'm sorry for all the troubles i've caused you.
So, you're now a year older, i hope you're growing better.
We're a year closer to growing old together! yeay!
May Allah bless you, and panjangkan jodoh kita teehee ;P
Stay strong and thanks a lot for helping me jadi kuat jugak.
I'll never cry anymore for the horrible past and move on.
I thank Allah each day for have given me another chance to live with you and breath your love again.


baby doakan awak:
  1. sihat cepat, tangan function better
  2. dpt study dengan baik balik, dapat result gempak2, boleh dapat keje baik2, boleh sara kita nanti(!) HAHAHA
  3. dpt beli : moto tu (serious tak ingat ape tah name die), beli kapal cruise, rumah ada compund, kete (apa yang awak minat tu? alaa tu laa, nama pelik2. grrr. tak dapat ingat ah) etc etc. in other words, everything that exists in the world of dream you've created. hehe
  4. dapat duit saman bus delima banyak2! hehe
  5. tak suka kat mana2 pompuan lain. YEAY! tu yang terutama tu! ;D

Thank for :
  • being my best bestfriend
  • being a loyal boyfriend
  • being such a good listener
  • being a great advisor
  • all the jokes you made





Friday, February 18, 2011

I Love 'You', NEALSA !


" Friends are the most important ingredient in this recipe of life ! "

so i think a had a really2 good tasty delicious 'life dish' yesterday because i met my FOREVER BEST FRIENDS . nyum nyum (sounds like aku makan diorang pulak kann. haha)

waaa. best2! best sangat! gelak2, gossip2, jalan2, try2, cite2 ; you guys are the best lah nealsa! ngee

actually hari ni, ana, amy and i ( half of nealsan ) keluar jalan2. huhu. lama dah tak gi jalan2 ngan diorang, seriously. rindu gile kat diorang. i really had a great time with you guys.




kami with ribbon gedik2 wee :P





Dear NEALSA ,

Thanks for all the memories we shared together
Thanks for being there when i exactly need you guys
Thanks for still being my friend even though we are apart
Thanks for being the perfect friends i ever needed
Thanks for made me laugh my head off
Thanks for letting me share my secrets
Thanks for keeping my secrets
Thanks for trusting me to keep your secrets
Thanks for being a very amusing friend
Thanks for always being frank with me
Thanks for still acknowledging me as your best friends through up-and-down
THANKS A MILLION!!
I LOVE YOU GUYS!



keep in touch okayy semua!
nak kawin jgn lupa jemput, nk jadi maid of honour korangg. hee
nanti kita keluar jalan2 lagi eyhh, next time kita try cukupkan korum ah huhu
all the best in whatever you do, i'll always be supporting. :))


anyway, Amy, get well soon (!) hihi

Thursday, February 17, 2011

30DBC - Day 20

( The meaning behind your blog name )

my blog name is my shortened name, NAJLAA 'AQILAH.

kenapa nak kena pendek2 kan nama. NUR kan maknanya cahaya. bagus apa. taknak cahaya ke? wuwuwu. tanya diri sendiri ni. jawab juga sendiri. haha. mengong punya budak. hmm. jawapannya 'SAJA SUKA SUKI' hehe. konon macam commercial sikit la bila tinggal 2 perkataan and i think 2 perkataan lagi mudah diingati (prasan! sape nk ingat kat kau??) haha. actually, tak penah pikir pun kenapa aku main potong2 nama tinggal najlaa 'aqilah kat fb pun aku letak cam gitu je. sekarang baru nak fikir. hehe. tapi, pape pun, i'm still proud to be named as NUR NAJLAA 'AQILAH. Thanks mama for giving me such a wonderful name (which actually doesn't suits me. tapi takpe, jadi doa untuk aku hehe)



ouh.. ermm.. if nak tau makna nama aku, i've mentioned it in this entry . malu aah nk bgtau bnyk2 kali (jgn slh faham taw, aku bangga gila dengan nama aku, seriously). cuma takmau kena kutuk banyak2 sangat. hehe

Tuesday, February 15, 2011

30DBC - Day 18

( Something you crave a lot )


actually it took me quite some time untuk memikirkan apa yang aku crave gila2. huhu. macam susah jugak taw. i rarely have strong desire towards a thing. and aku jugak jenis orang yang tak fikir banyak bila membeli. if dah suka beli je la. eh, tapi tengok keadaan jugak, kalau above rm100 ke rm200 ke, pikir 2 3 4 kali jugak laa: mintak pendapat boyfriend, weigh up all the pros and cons. hehe. biasanya takde yang mahal gila lah sampai beribu-ribu. macam aku tengok bag LV, mahal nak mampuih, tak teringin pun.


tapi, kalau aku anak billionare yang dapat apa je yang aku nak, tak payah budget2 bila nak beli pape, tak payah fikir pasal masalah duit, nak jugak beli benda2 alah seperti yang di bawah ini:


  1. htc desire hd
  2. ipad

  3. nikon d5000 dslr camera

seriously, aku memang loser laa bab2 gadget2 ni, memang aku admit. huhu. bila orang kata bagus, aku pun kata bagus lah. haha. bengong kan aku. bila orang beli, aku pun nak beli. ngee. nak buat cane, menatang2 ni memang nampak best pun kan.


after all, aku rasa kalau benda yang mahal2 ni la kan, yang mama or ayah tak dapat nak bagi, beli bila dah ada duit sendiri lagi highly satisfactory kan. wuwuwu *dengan bangganya tunjuk kat orang barang2 aku yang dibeli dengan hasil titik peluh sendiri* waaah. berangan tak sudah. HAHA

Monday, February 14, 2011

30DBC - Day 17

( A photo of you and your family )



back from left : Nadhrah, Asyraf, Najlaa
front from left : Ayah, Nadia, Mama



this was during raya last 2 years
gambar ni la yang tergantung kat dinding rumah aku. huhu
boria kan? hehe
kitorang memang suka boria2 ni
last year was blue.
this year gonna be grey kott, i guess



akhirul kalam :
MY DEAREST FAMILY :
I LOVE YOU GUYS SOOOO VERY MUCH!

Sunday, February 13, 2011

borong borong


huishh. gila lah! masing2 ( myself and adik2 ) menggila bila masuk kedai jam kat jj baru tu. planning awal just nak cari watch untuk afir for his birthday. pastu aku pulak fikir nak beli jam jugak sebab bukan afir je hilang jam tangan masa accident tu, aku punn!! pastu adik nadh nak jugak tukar jam die and arab pun nak jugakkk. so we ended up beli 4 jam sekali gus! hehe.


ko ingat ko kaya? haha. pedulikkk


1stly, afir's. crocodile. mula2 ingat nk suruh afir pilih sendirik, tapi tak jadi. aku nak test jugak pemahaman aku terhadap taste boyfriend aku. hehe. he loves chronograph or multifunction yang ada banyak2 bulat tu. so, aku rasa okay la. hopefully die suka! waaaa. nervous!! haha



2ndly, mine. before2 ni aku pakai Elle, twice. then bosan. so sekarang nak try pierre cardin ni. huhu. gold 'cause influenced by mama. i love her rado watch! i've always wanted to have it. tapi...mama punya mahal sangat ah. tak dpt rado, pierre cardin pun boleh lah. hehe



3rdly, adiknadh's. jam die bukannya rosak pun. sibuk nak tukar jugak. hehe. tapi mama beli jugak sebab result trial die. heh. aku trial tak dapat mende pun taw. ngee. die punya esprit.



lastly, arab's. budak ni, dari dulu mama and ayah beli jam tangan bukan tau nak guna. tak pakai2 pun. abis rosak or hilang camtu je. tapi dah masuk high school ni, rasanya berubah kot (yeke?) haha. his is puma. design remaja lelaki (waah tak sangka adik aku dh teenager)



mama tak beli. die punya elok dan cantik lagi though dah pakai for 6 years. hopefully kitorang semua (seperti yang tertera di atas) dapat jaga jam baik2 macam mama.
nadia pun tak beli. takde yang princess or barbie kat situ, die tak minat. hehe



30DBC - Day 16

( Your celebrity crush )

Frankly, i'm not a typical girl who get crush on celebrities of the opposite sex. that's soo not me ( i really didn't mean to cause any offence. rambut sama hitam, hati lain2 kan. sama la dengan minat). i only have crush on my boyfriend! tapi, boyfriend saya bukan celebrity hehe ;P


previously, i posted a picture of a korean celebrity whom i like his character in a drama i.e Boys Over Flower ( F4 korean version. aku dah tengok Meteor Garden version taiwan and i find the same, suka kat character hero tu. tapi suka lebih sikit kat korean version laa hehe). ouh itu Lee Min Ho. sumpah serious suka character die dlm cite tu wey! SWEET! yes, aku memang minat yang suka love stories (yang jugak selalu berangan diri tu heroin ngehehe).


sape yang belum tengok Boys Over Flower (ada ke? hihi), tengok la wey, serious best tak tipu.






memang tak menjawab soalan aku ni. huhu. nak wat cane kan. ;P

Saturday, February 12, 2011

30DBC - Day 15

( Something you don't leave the house without )


sooooooo not in a good mood today. :C


entry yang ringkas lagi membosankan.


I won't leave the house without my bag dan isi2 kandungannya ( i.e phones, purse, make-ups )


kalau tengok entry ini , ada sikit clue la ape menatangnya.


till then, XOXO




Friday, February 11, 2011

30DBC - Day 14

( A TV show you're currently addicted to )

i always have more than one answer bila ditanya soalan. mengapakah? (afir, tolong la jangan cakap sebab kita suka potpet2 lagiii. urghh. hehe)

i think because i just can't stick to a thing. i have interest yang menyeluruh dan bermusim. (kecuali boyfriend la, i'm a loyal girlfriend, REALLY REALLY REALLY LOYAL)

sorry to 30dbc, when asked A bla bla bla. memang tak penah A la. ngee

i love reality tv shows! bila tengok tv, priority given to reality tv shows.


yes, i know, oprah dah habis pun, takde season baru. tapi everytime ada je episode dia, i'll not miss it. very2 informative and motivational. to me, oprah is such an inspiration. she truly amazes me. one of my favourite is her talk with Dr.Oz :)



okay, nak cakap lagi 'FOOD IS MY PASSION(!)'. i love food! suka tengok chef2 ni masak2. grr. geramm. terliur jugak la kadang2. hehe. this show macam buat aku rasa MACAM nak masak sedap2 ngee


oh, show ni pulak buat aku rasa nk participate, seriously! banyak kali dah ajak afir. kan ada 'The Amazing Race Asia kan'. haaaa. nak masukkk! hee, tapi aku rasa mesti banyak gaduh je. we are not good at handling emotion especially masa tengah tertekan. haha


ini semestinya buat aku nak kuruih. eh eh, buat aku nak lead a healthy lifestyle jugak laa. hehe



korang tengok, watching tv benificial ouh! bersemangat jadinya haha. bukan ni je taw. ada bnyk lagi. ni baru kat channel 701 (AXN) and 702(Diva Universal), belum KBS (391) lagi. ada jugak yang best2 taw. eg: 2days 1night. boleh gelak guling2 punya. haha

Thursday, February 10, 2011

30DBC - Day 13

( Your favourite musician and why? )

i love music. tapi kalau bab2 musician2 ni, aku so-so je laa. takde yang aku minat betul. however, celebrity ni aku macam amaze jugak laa. at her young age, i think she can be considered as truly a musician who writes, performs, or makes music


TAYLOR SWIFT



other reasons to why i admire her:
  • lagu2 die best(!)
  • lagu2 die best di'karaoke ngee
  • i really really like her song-writing style.
  • die pandai main guitar
  • rambut die significant! cantikk
  • she's a very genuine person
  • very little controversy over her
  • she's good at handling her emotion(!) *MTV Award (Kanye West controversy and debated incident).. sian taylor*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...