Tuesday, March 29, 2011

Gempak Starz

well last week, ada road tour gempak starz.

aku pun tak tahu sangat about gempak starz ni. tapi yang pasti it's all about cartoons laa. forgive me if i was wrong. i really don't know much


 ramai orang beratur panjang nak naik stage. rupanya ada cartoonist gempak starz . mereka2 yang beratur tu nak signature la tu.

okay, aku yang tak berapa nak tahu ni memang tak berapa nak teruja laa. tapi my bro seemed so excited about it. he kept telling me "kakak, yang lawak kampus tu kak". aku angguk je la. bukannya tahu pun hehe

so he bought a comic to be signed by the cartoonist


lama gilaaaaa tunggu si arab ni. adoiii. 


last2 dapat jugak. huhu. no wonder lama sangat si arab kena tunggu, rupanya, dia (cartoonist) siap lukis sekali! 

waaah. aku memang admire betul dengan mereka2 yang ada bakat melukis cartoon yang comel2!

keith and arab

see, at the right, keith drew it live! :)

antara comics yang ada:


see what i'm zooming in?

IT'S MASKARET 143!it's one of my all time favourite comic.
yes, sangat minat komik ni.
the cartoonist's name's Kouru.
i have 4 of her comic; kouru's cake house, colours, daisuki and 143
and the very unfortunate part is: I DON'T EVEN REALIZE THAT KOURU'S THERE AS WELL UNTIL TODAY! haha. how stupid is that? so unlucky

 from left; Nishiki, Keith, Kouru

gulp gulp. ada menyesal sikit la
nasib baik aku bukan fanatik sangat

well, i started reading comics in my early age.

dulu2 masa sekolah rendah baca dragonball and yu yu hakusho haha (pakcik makcik aku punya, aku tumpang sekaki)

bila dah sekolah menengah start la baca komik cintan cintun and detective conan (thanks to friends yang intoduce hehe)

i personally thinks comic's fun!
especially, my favourite, yang cintan cintun punya. ;P
tapi macam tak berapa nak elok la kalau baca banyak sesangat:
first, agak membuang masa laa. study should come first. dulu bila dah start minat gila komik2 ni (masa tu minat sangat HOT GIMMICK,  i have complete set of the comic), aku excessively read it sampai tak study hoi
second, otak dah jadi cartoon. what i mean is, aku jadi suka berangan fikir macam2 macam dalam komik2 yang kadang2 tak masuk dek akal. reality is certainly so much different

i don't mean to cause any offence of course. to peminat komik, please, no hard feeling. i'm talking about myself

p/s: cartoon and anime tu sama ke? idk.

Monday, March 28, 2011

Siti Sifir A.L.O.N.G versi Nadiah Husna

...satu darab satu satu!...dua darab dua empat!...
hehe. ingat lagi masa kecik2 ada siri A.L.O.N.G
A.L.O.N.G tu macam maskot kucing (yeke eyk? haha)
dalam rancangan tu ada ajar maths
siapa yang sezaman dengan aku tahu la KOT


lepas tu ada laa satu part ni ajar sifir dalam bentuk lagu
cikgunya tu sorang budak perempuan yang dress up macam mak janda haha; siap dengan spec hitam, berbaju kebaya and payung


tiba2 masa kat langkawi hari tu, bila adikku nadia ber'spec hitam' then posing macam mak datin terus ter'recall' rancangan tu! serious! ada resemblance sikit hihi








kau tengok.
dahsyat tak dahsyat adik aku ni? WAHAHAHA


obviously, nadia sangat2 suka bergambar.
just recently selain pose 'PEACE!' and 'CUCUKPIPI', dia dah banyak develop skill pose dia. haha





nadia was born when i was 15.
seronok jugak bila dah besar2 ada adik kecik
selain kita pun play role dalam menjaga dia, dapat tengok teletah budak2 kecik ni
comell taw! macam2 ragam, banyak songehhh hehe


other post about babynadia:


Wednesday, March 23, 2011

Langkawi 2011 --- Part 5

WARNING V!! ENTRY YANG BOSAN LAGI MEMBOSANKAN :)

nak balik dahh! 


pagi2 bangun siap2 semua, breakfast, terus nak pergi Idaman Suri. hehe


masih dengan falsafah mama 'biar menyesal beli, jangan menyesal tak beli' :D


OMG. sangat dahsyat kitorang membeli-belah. tak cukup dengan semalam beli vision, glasses and jug; beli lagi set cups and saucers 4, set teko and cup 2, set mug 2, beg luggage 2, chocolates lagi dan lagi, souvenirs lagiiiii...waaahh...ko ingat ko kaya! haha. budget2 around rm2000++ camtu lah, tapi bila kira2, dengan hati berdebar2 nya, rm800++ lahh. boleh beli lagi ni. hehe. semua barang dah tick2 nak bagi siapa :)


bila nak masukkan barang dalam kereta lagi dahsyat. kena keluarkan a few barang out of the plastic bag then masukkan dalam luggage bag. dapat la jugak save space. kalau tak, tak tahu laa macamana nak bawak.


macam hotel2 lain jugak, check out pukul 12 kan. keluar dari Idaman Suri tepat2 pukul 11.30. perfect timing! huhu. terus balik hotel, ambil barang, turun then terus menuju ke jetty. kena 2 trip weyy! haha. dahsyat. kereta tak muat.


bila kat jetty, baru nampak semua2 barang yang nak kena bawak! banyak gila! haha. kira2 semua, seorang kena bawak 2 benda besar kecuali aku and baby laa. aku bawak 1 je benda besar. baby lagi heaven, tak payah bawak pape, bawak diri je. hihi. aku la yang kena pegang tangan budak kecik tu sebab semua dah macam unta! HAHAHA.











before naik ferry, kena check kastam dulu. nadh dah cuak sebab kain batik kitorang beli dah over limit dah hehe. seoranng boleh bawak 5 je. chocolate2 semua dah sumbat dalam bag baju. nasib baik kitorang bawak baju sikit. so tak kena check sangat la. kalau tak habis kena rampas. huhu


masa naik ferry kelakar. barang kaca yang kitorang beli dah la banyak gila. so, masing2 dah macam polis jaga barang. ada yang kena pegang, ada yang letak tepi2 sampai orang lain bising. hikhik. ayah pulak jadi guard barang. tak duduk pun kat seat. :P


sampai kuala perlis, ambil cab pergi arau balik.


sementara tunggu train, bermakan2 lah kami kat kedai tepi tu. laksa terbaik lah! memang tak jumpa laksa lagi sedap dari tu, serious! ada cake caramel lagiii...perghh...nyum nyum! :))


dah sampai kl sentral, tunggu mama and ayah ambil kereta kat HUKM then kitorang pun balik! :) tapi dalam kereta memang terseksa lah! hehe. sempittt! atas riba masing2 ada barang besaaaaaar punya! hahahaha.


okay, lepas tu sampai rumah, cerita Langkawi 2011 pun tamat! weee!

Langkawi 2011 --- Part 4

WARNING IV!! ENTRY YANG BOSAN LAGI MEMBOSANKAN :)

chapter seterusnya ni, kitorang banyak melawat2 and shopping je. tak ada lepak2 tepi pantai pun.


awal pagi, after breakfast, kitorang gerak pergi cable car langkawi. huhu. tempat common orang pergi la kat langkawi ni. kalau tak pergi tempat2 ni macam tak sah pulak vacation kitorang rasanya. hakhak. merapu je aku.


tapi yang tak best nya naik cable car this time, si nadh punya handphone boleh pulak tertinggal dalam toilet! adoiiii! nak naik cable car ni, baru dia perasan phone tak ada. menggelabah la, apa lagi. lepas tu, mama call number tu, nasib baik...ada orang angkat...cakap dia jumpa then will wait there for us.


so, naik atas tak feel sangat laa. tapi sempat jugak snap a few pictures.



















cepat2 turun then pergi pada orang yang pegangkan phone nadh tu. huhhhh. sangat baik hati diorang. masih menunggu kitorang kat bawah tu. dah say thanks semua, nadh nak belikan diorang something la. dah beli mug, pergi balik tempat tadi, orang tu dah tak ada. huhu. sedih je.


lepas tu kitorang pergi underwaterworld.













okay, the last one for the day, tempat WAJIB pergi to shop till drop: Idaman Suri(!). mama kata barang2 kat sini memang tak payah haggle la about the price, memang murah! tempat lain pun duty free jugak, tapi tak semurah kat Idaman Suri laa.patut laa masa kat jetty aku tengok ramai gilaaaaa orang yang nak balik dah bawak banyak plastic bag biru besar2. tu semua from Idaman Suri lah!


 first thing first, kitorang nampak chocolate!! menggila masing2 ambil basket and filled in with chocolates! wahhh. chocolate heaven. walaupun aku tak suka chocolate, excited jugak pilih2 chocs. hehe. penuhhh 1 basket besar.


disebabkan kitorang sampai Idaman Suri pun dah petang, barang2 banyak dah habis. macam luggage bag size besar dah habis. so, bila tanya orang kat situ stock baru bila sampai, diorang kata esok. memang semua stock baru datang hari2 sebab habis. punya dahsyat. wine glass pun habiss. banyak lah habis!


mama pulak teringin nak vision (periuk kaca macam pyrex tu). banyak jugak laa beli belah hari tu.


bila fikir2 balik, banyak lagi actually nak beli. mama kata 'biar menyesal beli, jangan menyesal tak beli'. sebab memang tak dapat wey harga camni kat tempat lain. nak pergi lagi tak tahu bila kann


so, yes, nak pergi lagi Idaman Suri the next day! hahaha

Langkawi 2011 --- Part 3

WARNING III!! ENTRY YANG BOSAN LAGI MEMBOSANKAN :)


hari for water activities je :)


masing2 bangun pukul 6.30 pagi. siap2 then turun for breakfast.









okay dah, nak pergi island hopping dah ni. boat gerak pukul 9 pagi. kitorang antara yang terawal la dapat naik boat. haha. semua hasil kerjasama kitorang rebut2 nak queue bahagian depan. :D






kelajuan boat kitorang melampau wey. potong habis semua boat!


1st hop : pulau tasik dayang bunting


*nampak tak macam orang bunting baring??*






niat di hati nak berenangrenang dalam tasik. tapi cisss, mereka2 masih tak percaya kebolehan floating aku. grr. tangan aku dah okay la korang!


kat situ ada jugak ala mini pool untuk budak kecik. so, mula2 memang nak teman nadia mandimanda la. tapi...masuk je...EUWWWWW...licin!...berlumut!..YUCKS!! hampir muntah hijau seperti lumut aku di situ


 *geli gila ouhh! euw euw*haha. muka tak boleh blah*

nak habiskan masa 1 jam takkan nak tengok2 je. tak best lah. so, naik lah aku dan nadh solar boat. half an hour for rm30. tukar2 laa dengan arab and baby. yuhoooo! dapat merasa pergi tengah2 tasik tuuu :) ouh, dan yang paling penting, ambil air tasik tu, mak afir pesan :)





ada jugak 'ala' fish spa kat kolam tepi tu. tapi pakai ikan keli. eii. geli.





benci gila nyetnyet kat pulau ni. gila jahat. suka kacau orang. janganla ada siapa2 pegang plastik or botol. habis kau!


2nd hop: eagle feeding



ni tak ada turun from boat pun. tengok2 je helang kat situ. memang banyak la. diorang makan kulit ayam yang orang bawak terapung2 atas air



3rd hop: pulau beras basah





pulau ni tak ada apa pun. nak mandimanda je la. tapi tengah panas terik hoi. sejam kat situ buat apa je. mama and ayah duduk2 makan snack mahal (twisties 1 rm3, air tropicana twister kecik tu rm4 1 botol), kitorang mandimanda sikit then layan nadia buat sandcastle. haha





view memang cantik habis laa. :)


perut dah menjerit: waktu untuk makan! hihi.


bila hari redup sikit kitorang pun pergi la pantai. usha2 water activities yang ada.


nak naik parasailing! tangan sakit2 macam aku ni, boleh naik jugak wey. tapi naik dengan instructor la. kami 3 beradik masing2 naik dengan instructor.


first arab:




second aku:



third nadh:


BESTTTTT OUHH!!!


pujuk punya pujuk punya pujuk, kitorang 1 family naik banana boat. tapi tak terbalik laa, mama taknak, dia takut. huhu. punya slowwww man. huish. sampai kena gelak dengan budak2 kecik yang naik banana boat jugak. HAHA. kelakar.




pastu, abang kat situ berbaik hatinya aku, arab and nadh another round. kali ni, lajuuuuu punya, tapi still...tak terbalik jugak.. ):





next, naik jetski pulak. hehe. :P


naik yang 1800cc punya! lajuuuu! hehe. best! tapi, bila nak turn2 tu, aku buat tak efficient sangat la. tangan sakit ouh! sampai tengah2 laut macam takut2 jugak hehe. tengok2 keliling ada shark tak :P





relax2 sikit, mandimanda  then terus balik hotel.








itu saja for the day. penat. berehattt

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...