Friday, September 16, 2011

Kedai Runcit Pandu Lalu. Cool kan?!


tell me! pernah dengar tak kedai runcit pandu lalu ni?!


tak pernah kan? ke pernah?


doesn't matter lah! yang penting aku kagum dengan idea kedai runcit pandu lalu ni! like seriously weh, ko ingat well-known brand je ke boleh buat drive-thru? kedai runcit biasa pun boleh! HAHA. how cool is that? 


kedai runcit pandu lalu yang aku tengok ni located in Bandar Hilir Melaka. drive-thru ni more to menjual newspaper di pagi hari la. tak pernah berkesempatan lagi nak try (sebab jarang baca surat khabar punn hehe). kedai ni tak ada la macam kaunter khas. just an ordinary kedai runcit tepi jalan yang ada uncle sorang tunggu betul2 dekat tepi lane tu untuk menerima orders huhu.


pada pandangan aku la. benda2 drive-thru macam ni memang ada pros and cons la.


pros:
  1. menjimatkan masa (!)
  2. lebih banyak orang rajin baca surat khabar i.e 'budaya membaca'

cons:
  1. lebih banyak orang obesiti sebab kurang berjalan! berapa tapak perjalanan je pun nak beli surat khabar. pemalas eh ko! hahahahahaha


walau macamana pun, kedai runcit pandu lalu ni MEMANG lebih memudahkan kehidupan la. kalau weekdays boleh diterimapakai la alasan nak jimat masa. tapi kalau weekends tu, rajin2 lah menggunakan kudrat pergi kedai beli surat khabar. kalau tak, nanti Malaysia jadi macam US; banyak orang obesiti! huhu. renung2kan :))


* omg. draft from last month lagi. hehe. aku la si pemalas tu :P *

7 comments:

  1. haha idea yg bgs.. yelah..kalau awal pagi blom mandi.. pakai bj tido.. malu nak kuar.. main minta order jer.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. Org melaka hebat!!hehehe.... Tak perasan la pulak...

    ReplyDelete
  3. idea yg menarik..bleh lak mcm tu ek..

    ReplyDelete
  4. @zyash; haha. memang! sangat hebat HAHAHA

    @arulchelsea; boleh jee! hehe

    ReplyDelete
  5. waa ade ehh kedai runcit drive thruuu..heeeeee..hebatt.heee

    ReplyDelete
  6. kt mne nie??nak g singgah jap la..haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...