Monday, May 9, 2011

WARNA kad pengenalan


nak mulakan entry ni dengan cerita kelakar sikit heee ;P

okay semalam nadh tengah sibuk duk isi borang nak masuk uitm sebab dah register dah 21st May ni.

lepas tu bila sampai part ni:

nadh tanya mama,
"MA!! WARNA NI WARNA KEGEMARAN EYHH?!" *jerit sebab mama berada agak jauh time tu*

HAHAHAHA

serious adik aku ni memang tak tahu wey. OMG. apa dia ingat ni nak tulis biodata macam masa sekolah dulu ke? adoi ai. haha.



kepada yang jugak tahu apa ke benda nak isi  part warna tu, itu untuk warna kad pengenalan okay, berkaitan dengan kewarganegaraan kita. bagi warganergara, BIRU!

aku pun tak pasti la warna2 lain kad pengenalan ni sebab tak pernah tengok pun kad pengenalan bukan warganegara.

tapi setakat ni yang aku tahu, warna kad pengenalan ni ada 4 : BIRU, HIJAU, MERAH,  and COKLAT

  • BIRU - warganegara
  • ada jalur HIJAU - pemastautin sementara
  • ada jalur MERAH - pemastautin tetap
  • ada jalur COKLAT - warganegara tapi bekas banduan

oh yes, memang teringin sangat nak tengok yang warna lain tuu.

kepada budak2 sebaya adik aku ni, selamat sambung belajar! :) *jangan isi borang macam adik aku HAHA*

6 comments:

  1. hahahah..nadh lawak..t dy masuk uitm ea..haa...boleh la aku tgk2 kan dy..chewahh..

    ReplyDelete
  2. @ana; dia lendu masa dip ni. nanti2 la kot kalau pegi s.alam pun, senior cuteee! ;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...