Saturday, August 20, 2011

Telur Mata Kerbau

aku selalu kagum tengok orang yang pecahkan telur dekat edge kuali tu then terus masukkan dalam kuali then goreng. ada pulak tu yang bukak telur tu pakai 1 tangan je. perghhh. aku rasa orang tu memang hebat gila lah! hehe


sebab apa? sebab aku tak pernah berjaya menghasilkan telur mata kerbau yang elok kalau aku cuba berlagak pandai nak buat macam tu. hahaha.


and apa yang aku buat ialah :

pecahkan telur elok2, masukkan dalam cawan or mangkuk dulu then baru goreng. teknik yang mengada dan membazir masa. tapi tak kisah la kan, yang penting hasil dia kan. :P


nak goreng MESTI goreng dalam kuali favourite buruk aku yang macam ni. baru bentuk dia bulat yang best!

ada sekali tu aku gedik2 nak feeling2 omputih, try la goreng dalam non-stick pan tu. cet! besar and leper gila jadinya! HAHA. kuali bontot hitam jugak best! :P


cantik tak 'telur goyang' (kuning telur raw sikit) aku??? kahkahkah. masuk bakul angkat sendiri. :P my boyfriend and my family memang spesis yang suka telur goyang ni (but not me, aku geli).



pastu, tuang kicap atas telur (ini cara orang yang malas buat kuah masak kicap la. tapi sama je kot rasanya - sama sedap! hehehe) 




moral of the entry : dalam dunia ni, ada banyak perkara yang kita boleh laksanakan dengan menggunakan  pelbagai cara. do what you think best for you! :) *ada kaitan takk? haha. doesn't matter. asalkan korang faham dah la :P*

7 comments:

  1. selalau buat ni..memang suka..kih kih kih

    ReplyDelete
  2. @arulchelsea; hahahaha ;D

    @shiema sufian; sabar sabar...hehe

    ReplyDelete
  3. Salam, Najla! Wow, I could not understand everything, but I enjoyed being here!
    You study computer engineering, Mash´Allah!

    Beautiful blog,

    greetings from the far away Brazil...
    http://denisebomfim.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. part yg kuning tu paling menggoda tau! feberet tu

    ReplyDelete
  5. haahaa..aq pun sme najlaa..fail pecah kan telur trus msuk kuali..boleh gne cre kau nie..hehe letak dlm mangkuk dulu..hehe

    ReplyDelete
  6. @denise bomfim; hii denise! thanks for being here :))

    @semut senyum; hahaha. sabar2 ;P

    @bella; cara mengada tapi cool kan? hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...