Wednesday, January 19, 2011

SUDDEN ADMISSION

Yesterday (selasa) aku ada appointment dgn orthopedic. lepas tu kan, dlm bilik doctor, suddenly doctor ayu ckp, 'kita dh tukar slot operation u pd tarikh lain ye. tak silap saya 9hb februari'. masa tu mukaku sudah ada senyum sikit. hehe. doc ayu pun call la ward trauma to confirm and diorang cakap 'ADA'. huh, macam2 dah ada dlm kepala. nk kluar jln2 lah, nk on9 puas2 lah, etc etc. doc ayu kata die nk call MS SHALIMAR (hand specialist yg amik case aku from the very beginning).


Tapi... ms shalimar kata, jadi operate jumaat niyh. huhu. takpe2, aku dh ready. TAPI (oh ye, ada tapi lagi ): ), she said, diorg nak observe tangan dulu, tengok badan ada demam lagi tak, make sure tak ada pape infection lagi, SO I HAVE TO BE IN THE WARD FOR THE DAY AND TOMORROW beacuse khamis is public holiday and it may be too late to observe everything. i was like...'WHAT THE..'. uwaaaaa. i'm not mentally ready! please don't do this to me!


she then went to ask MR JAMARI (another hand specialist of my case, yg ni kira big boss jugak la) pulak. he also agree to what ms shalimar have said. hmmmph. aku dh diam je. mama je yang ckp okay. maybe doc ayu perasan kot aku dh sedih medih, die pun ckp 'sorry la ye najlaa, tapi kalau tak ada pape, awak boleh balik esok (rabu) then come later late thursday evening but depends on pakar bius jugak la'. sobsob. air mata dh bergenang. huhu.


keluar je dari bilik doctor, aku dh tak boleh pandang mama. takut menjadi jadi pulak air mata tu. pastu mama cakap 'ala takpe kak, sehari je, lepas tu balik. khamis baru masuk'. aku just geleng2 kepala refuse to say a thing because tears macam nk fallling2 dah. tapi akhirnya, air mata menang. sobsob. i wish they know how much i hate the hospital. the shortest time being there the better. i was my worst nightmare ever! grrrr. bila mengadu kat afir, die pulak ckp 'jgn la nangis' (masa tu belum nangis kat die lagi), lagi la mencurah2 air mata. sobsob


a day passed and here i am, in my own room, blogging. huhu. esok nak masuk hukm balik. so tonight, i'm gonna tidur puas2 atas katil aku yg best ni. hehe. operation jadi taw this 21st january (friday). hope things gonna be alright. i can't wait to have my hand back. i need you, hand! :)


ouh ini masa my previous operation (removal of k-wire). inila rupa orang yang akan masuk operation theater. kahkahkah.


banyak pulak membebel. huhu. luahan hati je. simpan banyak2 takut meletup (exaggerating of course hehe)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...