Sunday, July 10, 2011

Aiskrim Calong




dengar je bunyi loceng cina aiskrim yang bawak moto tu; menjerit2 baby cakap nak aiskrim. everytime macam tu. apa yang suka sangat entah  makan aiskrim calong tu pun aku tak tahu.


kenapa panggil aiskrim calong calong eyk?? entah. tak pasti mana datang perkataan tu. macam pelik pun ada. tapi aku seriously tak tahu apa nama lain bagi aiskrim ni dalam BM. HAHA


Image: Google

tapi aku rasa susah dah nak jumpa aiskrim calong yang guna cake cone tu sekarang. kalau ada pun biasanya kat tepi pantai or yang jalan2 naik moto dekat perumahan la.


yang paling selalu jumpa: sugar cone. dekat shopping malls biasanya pakai tu la kan. and, i prefer sugar cone than cake cone! lagi sedap kot. manis sikt dari cake cone (of course la, nama pun SUGAR cone :P) and most importantly, tak cepat lembik macam cake cone!


mungkin budak ni suka kot part jerit2 panggil pakcik aiskrim; excited sikit. kalau dah nak terlepas tu lagi best, siap pergi kejar lagi, HAHA 



and, kenapa bila makan comot2, orang kata macam ni, 'MAKAN MACAM BUDAK KECIK!'?? sebab ni la :


 selekeh punya budak! :P



8 comments:

  1. hehe..comeyla dia..anak buah nana pon pantang dengar bunyi org jual aiskrim,cepat2 suh tahan:)

    ReplyDelete
  2. @nankimie; haha. kann. kalau pakkcik icecream tu bawak perlahan takpe lagi ;P

    ReplyDelete
  3. ahaha..rituh aku makan tepi pantai kat PD..shiokk..haaa

    ReplyDelete
  4. @nazrul izzat; kat tepi pantai mmg wajib ada kan? hee :)

    ReplyDelete
  5. Salam.

    Ada award ni..sudi2 ambik ye ;)

    http://frommetoyou85.blogspot.com/2011/07/award-and-7-things-about-me.html

    ReplyDelete
  6. sedappnya ice......

    ila suka makan ice cream neh...hehhe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...