Monday, July 18, 2011

Dream Job (!)

my dream job would be : hos untuk rancangan masakan atau rancangan rasa2 makanan dekat famous restaurants! HAHA. i loooooove food! and food loves me too :P 


kalau sesiapa offer aku jadi hos rancangan apa2 berkaitan dengan makanan tanpa gaji pun aku sanggup! serious! asalkan perut aku terisi dengan makanan2 sedap. hehe. hey! siapa tak nak kan?? siapa tak nak dia gila! hahahaha

scallops

beef

caviar

lobster

Images : Google


paling penting : bila aku makan apa2 pun, orang mesti akan nampak makanan aku jugak yang macam sedap. walaupun kadang2 diorang tak berminat pun dengan jenis makanan tu. lepas tu lepas diorang rasa makanan tu, tak ada la sedap sangat pun. haha.


so sekarang, aku nak belajar lebih lagi kosa kata / vocab tentang makanan selain daripada rasa (masin, manis, masam, pahit); contohnya overcooked, well-seasoned etc etc. mana tahu, ada jugak orang nak hire aku jadi hos. lepas tu kalau hebat boleh dapat award best host untuk rancangan masakan *berangan-angan*. HAHA.  tapi badan CONFIRM macam tong drum la kann ngeee :D


mood tonight : OH LAPAAAAAAAAR NYAAAAAAA! sebab tu kuat merapu :P

4 comments:

  1. hos berkaitan makanan memang best. rugi sape tolak :D

    ReplyDelete
  2. ape ni.. sume gambar menggoda jiwa raga ai skrg. OH TIDAK! Sobs.

    ReplyDelete
  3. @nurul ezra; haha. kesiann kann. same here ):

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...