Friday, July 22, 2011

Renew lesen memandu pada hari jadi?

bulan lepas, masa kitorang on the way balik rumah dari dataran pahlawan, tiba2 ada road block dekat satu selekoh ni. mama memang jarang2 sikit nak pakai seat belt masa drive especially because before ni kereta tu punya seat belt selalu stuck. so ended up mama tak pakai seat belt la! nak tarik seat belt pun tak sempat dah.



kena tahan la! apa lagi kan. huhu. polis datang tanya kenapa tak pakai seat belt semua then mintak mama lesen. tiba2, polis tanya, 'ada lesen lain tak?'. blur. kitorang semua still tak faham lagi. kenapa kena ada lesen lain pulak? OMG! RUPANYA MAMA PUNYA LESEN DAH MATI 5 BULAN LEPAS! gila tak gila??!



pak polisi pun dah macam nak naik angin gila2 and kitorang pun dah start takut.
  • tak pakai seat belt, saman rm300
  • tak ada lesen, saman rm600
  • tak pakai seat belt + tak ada lesen = rm900 !
HOIII! kalau pergi makan dengan duit tu dah boleh tambah 5kg setiap orang, tahu??! -___-"




erm cerita ni dah expired sebenarnya tapi disebabkan beberapa hari lepas ada cerita pasal JPJ tengah pertimbangkan tarikh renew lesen pada hari lahir kita so i think it's a really great idea. considering that i am too - a very forgetful person and we only renew our license every after 3 years so birthday would be a perfect date to be remembered to renew license. :)



HARAP2, JADI LA. SENANG SIKIT AKU NANTI :)

4 comments:

  1. perghh.. 5 BULAN?? err...mmg pelupa..huuu

    ReplyDelete
  2. @nazrul izzat; without a doubt, yes HAHA

    ReplyDelete
  3. pergh. memang melayang 900 tu macam deruan angin pantai. hehe :)
    beli handbag pon masyuk kot guna duit tuuh.

    ReplyDelete
  4. @cik ifah; memang punnnn. mcm2 boleh beli! ;(

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...