Tuesday, July 19, 2011

Alihkan orang yang tengah tidur

dulu aku pernah dengar cerita yang ada seorang budak ni tengah tidur dekat mana entah. lepas tu, mak dia dukung je bawak masuk kereta then balik rumah. tapi bila sampai rumah, budak tu dah tak ada.. orang kata sebab roh dia tak dapat nak cari jasad untuk balik.


takut takk? :(


percaya atau tak, terpulang.  ustaz atau ustazah dulu ada cakap yang masa kita tidur memang roh akan keluar dari jasad berjalan2 kan? tapi secara saintifiknya, mungkin ada sebab lain la kan kalau orang tu tiba2 meninggal.




walaupun aku tak tahu cerita ni betul ke tak, tapi cerita ni macam bagi impak betul taw dekat aku. aku jadi takut nak alih2 orang masa tidur ni. especially my little sis, baby. dia suka sangat tidur merata2. susah nak buat dia tidur dalam bilik je sebab dia tak boleh duduk diam. waktu malam bila dah masuk bilik, tutup lampu semua, lepas tu mesti dia keluar bilik pergi living room untuk tengok tv. ha, nanti kena lah angkat dia bawak masuk bilik sebab dah tertidur dekat living room.



tak tahu la family aku yang lain macamana masa angkat baby. tapi kalau aku yang angkat, aku mesti make sure yang dia ada gerak2 (maksud aku macam sedar sikit la) or bukak mata ke apa2 lah. janji aku rasa dia dah sedar tapi tak ada la sampai dia terbangun terus kan.



ini la budak yang suka tidur rata2 tuuuu -____-" haha


sleep tight, sweet dreams :)

4 comments:

  1. mcm penah dengar dulu.. ermm tk tau la..kih kih kih

    ReplyDelete
  2. @arulchealsea; eh. tau ke tak tau ni? hahaha

    ReplyDelete
  3. ko pun mst tidow merata gak kan..hehhhe

    ReplyDelete
  4. @nazrul izzat; hahhaha. shhhh! :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...