Shepherd's Pie - Najlaa's version

told you! mood masakmemasak aku bagus sikit lately. last week, everyday aku masak; tengok entry pizza and popia ni. (mama mesti proud yang anak dia dah besar! hehe *ma! kakak dah boleh kawin!* :PP)



boyfriend aku pun suka! huhu. bila aku pandai masak ni, dia suruh masak tu pulak. macam2. banyak songeh pulak kan. patutnya dia terima je seadanya. dulu lagi aku haram tak tahu masak heee



today, aku buat shepherd's pie! dah lamaaaaaaa sangat dah nak buat pie ni! tapi macam tak berkesempatan je. hari ni baru buat. tapi, like my any other dishes, i changed it to the simplest version. hehe. *pemalas*  kat rumah pun tak cukup bahan2 yang sepatutnya. so, aku hemtam je la! hahaha






filling:

  1. panaskan minyak, masuk bawang putih, daging, cendawan butang, serbuk black pepper, kiub pati daging. bila dah masak masukkan bancuhan (1/2 cup) tepung jagung. tu jee.


pie :
  1. rebus kentang dengan garam sampai air rebusan kering.
  2. lenyek dengan fresh milk, white pepper and butter. 


masuk dalam bekas then bakar for about 30minutes in 200degree Celcius oven.


SIAP!!! kahkah. senang kaaann?



best served masa panas. and mama kata it tasted better with chilli sauce. huhu. tak tahu. taste masing2 kan. try la! :)


  1. hantar kat sini satu..dah habis??? g buat cepat..hehehe

    ReplyDelete
  2. owh
    senang jer rupanya yer
    :-)

    ReplyDelete
  3. @nazrul izzat; resepi aku dh bg tu. buat la sendirik! haha

    @hans; yup2! senang jeeee :) especially najlaa's version :P

    @sis anum; heeeeeee. jauh sgt kak oi

    ReplyDelete
  4. delivery kat rumah pleaseeeee :)

    ReplyDelete
  5. One of our fav recipes at home but normally with minced mutton as my hubby does not eat chicken neither we eat beef.

    ReplyDelete
  6. @zqa jasmi; i'm afraid postman dsah makan dulu before sampai your house. haha

    @nava.k; yes, right. they usually use mutton for the fillings. but my family doesn't really eat mutton. so, i chose beef instead. i bet, mutton shepherd's pie taste good :)

    ReplyDelete
  7. @nakianakata; try la! sedap! (i think) HAHA

    ReplyDelete

Makeover by Butterfly Project