Tuesday, July 12, 2011

5 perkara yang aku benci gila masa drive

  1. dekat junction yang tak ada traffic light, kena ke kanan


    ouh ini yang aku paling fobia sekali. lagi2 jalan utama tu jalan yang sibuk. aku pernah accident masa mula2 drive dulu masa keluar dari junction. nasib baik motor yang langgar aku tu tak ada apa. kalau tak, maybe tak drive lagi kot.

    aku prefer pergi kiri dulu lepas tu cari mana2 tempat untuk u-turn. tak kisah la jauh pun. aku rela. ;P

  2. berada dekat belakang traktor


    kelajuan traktor memang kureng la kan. so, kalau dekat jalan yang 1 lane je, aku memang tak reti nak potong2 ni. memang aku tunggu je wey, serious. takut! rasa macam lemah je diri ni  -___-" lagi2 kalau kereta belakang aku sampai 2 3 potong kereta aku and traktor tu. -_____-'" i wish i have that courage too huhu

  3. motor yang bawak dekat tengah2 jalan


    ni kes dekat jalan yang 1 lane jugak. motor kecik je, tapi bawak dekat tengah2 jalan macam kereta. kalau laju sikit tak ape la jugak. cermin pun tak ada. lagi la tak nampak ada kereta dekat belakang. adehh

  4. dekat tempat parking yang sesak, kena lalu di antara 2 kereta


    bila tempat parking dah penuh, kereta lain pun letak la kereta ikut suka je. yang mana dapat lah kata orang. lepas tu tinggal ruang sempit je untuk kereta lain nak lalu. kalau kereta kodok, tak ada la takut2 sangat; ni kalau kereta BMW ke Merce ke, fuhh, tak ke berdebar2 nak lalu. silap sikit je, melayang duit!

  5. lori or bus yang bawak laju


    referring to entry ni: Maharaja Jalan Raya. urghhh. benci! 


PRINSIP aku masa memandu:
" BIAR ORANG KATA AKU BODOH KE TAK RETI BAWAK KERETA KE, ASALKAN AKU SELAMAT. BAHAYA ADA DEKAT MANA2 JE, SO KENA BERJAGA2 :) "

4 comments:

  1. 1. gigih gler ko cari tempat u-turn kan..tp kene biase kan laa najlaa..

    2.tu pon hanin gak slalu..nak potong kne alert dgn kiri kanan depan belakang laa..huuu..

    3.tu sbb laa aku malas nak bawak motor slow2..takut menyusahkan org yang drive..tu yang laju je kalau bawak moto..hahaa

    4. agakk laa..nak2 kat hospital ke, DP ok lagi aku rase.. sagat je pintudorang tuh..sape suruh tak parking betul2..kan..haahaa..

    5.no coment..sebab slalu aku yang ptong mereka2 ini..

    have a safety drive..huuu
    thankz for the advice..^_^

    ReplyDelete
  2. naik moto pegi rempit la. lagi best. xyah nak takut2 lalu celah2 kete ke lori. hahahahaha

    ReplyDelete
  3. kill; erk. kill, moto lagi out of my list! haha. tergelecek sikt, pergh, dia punya luka... *gelengkepala* huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...