Thursday, July 21, 2011

Easy Peasy - Pizza & Popia

minggu ni mood masakmemasak aku elok sikit. so selain daripada masak lauk2 biasa for lunch, i decided to make pizza and spring roll jugak. tapi najlaa's version la. senang! haha. i even went to buy the ingredients myself! :D gila tak gila? tak pernah kot. macam buang tebiat pun ada. serious aku rasa macam seorang suri rumah tangga berjaya.



PIZZA

1 sausage (2 different types)
pizza sauce
button mushrooms
pizza dough (aku uli sendiri wehy! first time ni! hahaha)
mozarella cheese





SPRING ROLL

1 crabstick
carrots (potong panjang2 kecik2)
kulit popia







lama family aku tak masak2 sama2 ni. selalunya memang makan kat luar je. so, semalam masa buat pizza and popia, adik2 aku jadi excited. semua diorang nak buat. haha.


happy! lauk2 yang aku masak for lunch pun dapat lebih sambutan dari lauk yang beli kat luar. habis licin. hehehe. thank you korang! i love you all!:D


p/s: bangun awal esok. nak pergi pasar. hehe

2 comments:

  1. popia..suka2..aa bln puasa ni nk try buat popia sendiri laa..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...