Wednesday, March 23, 2011

Langkawi 2011 --- Part 1

WARNING I! ENTRY YANG BOSAN LAGI MEMBOSANKAN!


sakit dan penat2 pun tak habis lagi ni. tapi, well, aku memang gagah dan bersemangat waja; nak jugak post entry2 baru hehe


hmm. dah bertahun actually family aku tak bervacation macam ni. planning awal was last year bulan 12. tapi disebabkan aku masih sakit, kitorang pun postponed laa. Alhamdulillah last2 dapat jugak pergi :)


first part ni belum sampai langkawi lagii okay. perjalanan~ :P


kitorang keluar rumah hari ISNIN 14/3 pukul 9 pagi menuju ke KL sebab ayah ada kerja tengahari tu. sampai je MinDef (minitry of defence), kitorang drop ayah then menuju ke Sogo (kenapa sogo? sebab mama cuma tau jalan nak pergi jalan tar je lain2 tak tau hehe)


lunch at 2 different places because of our distinct taste (masing2 banyak songehh oi huhu). 1st at secret recipe, 2nd at east meets west restaurant





okay, then, ayah dah settle dengan kerja2 dia, we headed towards UM to discuss about course and subjects bila masuk balik september ni. jumpa tnc (timbalan naib canselor) and dekan. after everything's settled, ingatkan nak cari kawan2 kejap tapi dalam phone pulak tak ada lansung phone number any of the girls. tak kesampaian lahh nak jumpa. ):


lepas tu kita round2 KL! siap pergi tugu negara hoi! patriotic sungguh kami kan. haha. saja nak habiskan masa sebab train kitorang to arau is at 9.15 p.m. 1st time pergi tugu negara huhu. pelik eyhh? dulu2 masa sekolah rendah tak ada pulak cikgu arrange lawatan pergi tugu negara. bila dah sekolah menengah lagi takde. sangat ketinggalan.







sudah2 dengan aktiviti lawatannya, kitorang pun pergi laa kl sentral. excited bukan main! lama sangat dah tak naik train ber'bed' ni.


pastu tengok dekat tempat parking tu, RM40 SEHARI WEYY! uishh. dah la kitorang nak pergi 6 hari. mahallll! so end up ayah and mama park kereta kat HUKM sana. datang kl sentral balik naik cab.

9.15p.m : we boarded the train!! train senandung langkawi namanya. ada bed punya! tapi kelas superior malam aka ekonomi je. 1st class punya tak best la. berbilik. tak sesuai untuk 'family'. couple2 boleh laa hehe. it was nadia's 1st time, she's thrilled!










the next morning, we arrived in arau at around 8.15 a.m. lewat sikit dari jangkaan; suppose around 7a.m. camtu.


sampai2 je, terus amik cab to kuala perlis jetty. kitorang semua sekali ada 6 orang. so, 2 cab lah jawabnya. huhu


kat jetty, beli ticket ferry, sewa kereta, then amik package for island hopping terus for the next day. senanggggg. tak payah banyak fikir bila dah kat langkawi nanti.





okay, NEXT! :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...