Wednesday, March 23, 2011

Langkawi 2011 --- Part 2

WARNING II!! ENTRY YANG BOSAN LAGI MEMBOSANKAN :)


arrived in langkawi! huhu. :)


disebabkan masa beli ticket ferry tu dah book untuk sewa kereta sekali, sampai langkawi terus dapat kereta tu. tak ada terkial-kial macam orang lain nak carik kereta sewa hehe.


dapat kereta, terus pergi check in hotel. dekat jeee dengan jetty. eagle bay nama nya. hotel biasa2 je huhu. free kot pnginapan kitorang 3 hari! mama signed up for 4tune tu, dapat la kitorang free. so, tak payah banyak complain okay! hehe


rest for about 2 hours camtu, then, kitorang bersiap2 nak keluar balik. observe2 dulu jalan dekat langkawi ni.taknak sesat larat nanti. huhu


tengah jalan2, nampak sign board jalan pergi makam mahsuri. pergi la, apa lagi. baca2 sejarah orang yang curse langkawi ni tapi kena bayar hoi. huish. pergi makam je kott


sini ada gerai2 jual barang jugak macam minyak gamat, balm, baju2 etc etc. last2, kitorang found out, ni la tempat yang PALING MURAH jual2! menyesal gak la tak borong habiss. hihi




tapi the real kubur, ni (batu sungai as batu nisan)






di rumah family pandak mayah (ayah mahsuri)

ecehcehceh mama aku haha




afterwards pergi tengok tempat kat mana nak naik for island hopping nanti. kitorang memang suka bersiap sedia dulu, takmo terkial-kial. heee

jumpa dah tempatnya, kitorang pun duduk2 la kat pantai chenang tu. dah petang dah time tu, perfect timing untuk tunggu sunset! sukaaa! cantik!





okay dah. selain dinner, tak ada buat apa dah malam tu. kat sini restoran ikan bakar mencekik darah! mahal gila! tak macam restoran2 ikan bakar kat melaka. even though ada jual lobster segala, tak boleh der. kena saving2 sikit. kang nak shopping tak ada duit pulak. banyak dah plan nak shop. haha



malam tu masing2 penat macam bawak ketapi! haha. ketiduran kesemuanya. esok harinya kena bangun awal sebab nak pergi island hopping!

next part pulakkk :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...