Wednesday, March 23, 2011

Langkawi 2011 --- Part 4

WARNING IV!! ENTRY YANG BOSAN LAGI MEMBOSANKAN :)

chapter seterusnya ni, kitorang banyak melawat2 and shopping je. tak ada lepak2 tepi pantai pun.


awal pagi, after breakfast, kitorang gerak pergi cable car langkawi. huhu. tempat common orang pergi la kat langkawi ni. kalau tak pergi tempat2 ni macam tak sah pulak vacation kitorang rasanya. hakhak. merapu je aku.


tapi yang tak best nya naik cable car this time, si nadh punya handphone boleh pulak tertinggal dalam toilet! adoiiii! nak naik cable car ni, baru dia perasan phone tak ada. menggelabah la, apa lagi. lepas tu, mama call number tu, nasib baik...ada orang angkat...cakap dia jumpa then will wait there for us.


so, naik atas tak feel sangat laa. tapi sempat jugak snap a few pictures.



















cepat2 turun then pergi pada orang yang pegangkan phone nadh tu. huhhhh. sangat baik hati diorang. masih menunggu kitorang kat bawah tu. dah say thanks semua, nadh nak belikan diorang something la. dah beli mug, pergi balik tempat tadi, orang tu dah tak ada. huhu. sedih je.


lepas tu kitorang pergi underwaterworld.













okay, the last one for the day, tempat WAJIB pergi to shop till drop: Idaman Suri(!). mama kata barang2 kat sini memang tak payah haggle la about the price, memang murah! tempat lain pun duty free jugak, tapi tak semurah kat Idaman Suri laa.patut laa masa kat jetty aku tengok ramai gilaaaaa orang yang nak balik dah bawak banyak plastic bag biru besar2. tu semua from Idaman Suri lah!


 first thing first, kitorang nampak chocolate!! menggila masing2 ambil basket and filled in with chocolates! wahhh. chocolate heaven. walaupun aku tak suka chocolate, excited jugak pilih2 chocs. hehe. penuhhh 1 basket besar.


disebabkan kitorang sampai Idaman Suri pun dah petang, barang2 banyak dah habis. macam luggage bag size besar dah habis. so, bila tanya orang kat situ stock baru bila sampai, diorang kata esok. memang semua stock baru datang hari2 sebab habis. punya dahsyat. wine glass pun habiss. banyak lah habis!


mama pulak teringin nak vision (periuk kaca macam pyrex tu). banyak jugak laa beli belah hari tu.


bila fikir2 balik, banyak lagi actually nak beli. mama kata 'biar menyesal beli, jangan menyesal tak beli'. sebab memang tak dapat wey harga camni kat tempat lain. nak pergi lagi tak tahu bila kann


so, yes, nak pergi lagi Idaman Suri the next day! hahaha

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...