Wednesday, March 23, 2011

Langkawi 2011 --- Part 5

WARNING V!! ENTRY YANG BOSAN LAGI MEMBOSANKAN :)

nak balik dahh! 


pagi2 bangun siap2 semua, breakfast, terus nak pergi Idaman Suri. hehe


masih dengan falsafah mama 'biar menyesal beli, jangan menyesal tak beli' :D


OMG. sangat dahsyat kitorang membeli-belah. tak cukup dengan semalam beli vision, glasses and jug; beli lagi set cups and saucers 4, set teko and cup 2, set mug 2, beg luggage 2, chocolates lagi dan lagi, souvenirs lagiiiii...waaahh...ko ingat ko kaya! haha. budget2 around rm2000++ camtu lah, tapi bila kira2, dengan hati berdebar2 nya, rm800++ lahh. boleh beli lagi ni. hehe. semua barang dah tick2 nak bagi siapa :)


bila nak masukkan barang dalam kereta lagi dahsyat. kena keluarkan a few barang out of the plastic bag then masukkan dalam luggage bag. dapat la jugak save space. kalau tak, tak tahu laa macamana nak bawak.


macam hotel2 lain jugak, check out pukul 12 kan. keluar dari Idaman Suri tepat2 pukul 11.30. perfect timing! huhu. terus balik hotel, ambil barang, turun then terus menuju ke jetty. kena 2 trip weyy! haha. dahsyat. kereta tak muat.


bila kat jetty, baru nampak semua2 barang yang nak kena bawak! banyak gila! haha. kira2 semua, seorang kena bawak 2 benda besar kecuali aku and baby laa. aku bawak 1 je benda besar. baby lagi heaven, tak payah bawak pape, bawak diri je. hihi. aku la yang kena pegang tangan budak kecik tu sebab semua dah macam unta! HAHAHA.











before naik ferry, kena check kastam dulu. nadh dah cuak sebab kain batik kitorang beli dah over limit dah hehe. seoranng boleh bawak 5 je. chocolate2 semua dah sumbat dalam bag baju. nasib baik kitorang bawak baju sikit. so tak kena check sangat la. kalau tak habis kena rampas. huhu


masa naik ferry kelakar. barang kaca yang kitorang beli dah la banyak gila. so, masing2 dah macam polis jaga barang. ada yang kena pegang, ada yang letak tepi2 sampai orang lain bising. hikhik. ayah pulak jadi guard barang. tak duduk pun kat seat. :P


sampai kuala perlis, ambil cab pergi arau balik.


sementara tunggu train, bermakan2 lah kami kat kedai tepi tu. laksa terbaik lah! memang tak jumpa laksa lagi sedap dari tu, serious! ada cake caramel lagiii...perghh...nyum nyum! :))


dah sampai kl sentral, tunggu mama and ayah ambil kereta kat HUKM then kitorang pun balik! :) tapi dalam kereta memang terseksa lah! hehe. sempittt! atas riba masing2 ada barang besaaaaaar punya! hahahaha.


okay, lepas tu sampai rumah, cerita Langkawi 2011 pun tamat! weee!

2 comments:

  1. hehe.seronok betol baca semua part u ol ke langkawi.macam macam karenah eyh?paling tak boleh blah.banyak betol barang korang beli,jelaa.bagus kata kata mama kau.aku nak pinjam :)

    but but but , kenapa mak afir kata amek air tasek pulau dayang bunting?cerita lah.buat entry.eyh eyh.

    btw,nak CHOCOLATE ! :)

    ReplyDelete
  2. best kan langkawi. dah lama xpi langkawi.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...