Tuesday, March 29, 2011

Gempak Starz

well last week, ada road tour gempak starz.

aku pun tak tahu sangat about gempak starz ni. tapi yang pasti it's all about cartoons laa. forgive me if i was wrong. i really don't know much


 ramai orang beratur panjang nak naik stage. rupanya ada cartoonist gempak starz . mereka2 yang beratur tu nak signature la tu.

okay, aku yang tak berapa nak tahu ni memang tak berapa nak teruja laa. tapi my bro seemed so excited about it. he kept telling me "kakak, yang lawak kampus tu kak". aku angguk je la. bukannya tahu pun hehe

so he bought a comic to be signed by the cartoonist


lama gilaaaaa tunggu si arab ni. adoiii. 


last2 dapat jugak. huhu. no wonder lama sangat si arab kena tunggu, rupanya, dia (cartoonist) siap lukis sekali! 

waaah. aku memang admire betul dengan mereka2 yang ada bakat melukis cartoon yang comel2!

keith and arab

see, at the right, keith drew it live! :)

antara comics yang ada:


see what i'm zooming in?

IT'S MASKARET 143!it's one of my all time favourite comic.
yes, sangat minat komik ni.
the cartoonist's name's Kouru.
i have 4 of her comic; kouru's cake house, colours, daisuki and 143
and the very unfortunate part is: I DON'T EVEN REALIZE THAT KOURU'S THERE AS WELL UNTIL TODAY! haha. how stupid is that? so unlucky

 from left; Nishiki, Keith, Kouru

gulp gulp. ada menyesal sikit la
nasib baik aku bukan fanatik sangat

well, i started reading comics in my early age.

dulu2 masa sekolah rendah baca dragonball and yu yu hakusho haha (pakcik makcik aku punya, aku tumpang sekaki)

bila dah sekolah menengah start la baca komik cintan cintun and detective conan (thanks to friends yang intoduce hehe)

i personally thinks comic's fun!
especially, my favourite, yang cintan cintun punya. ;P
tapi macam tak berapa nak elok la kalau baca banyak sesangat:
first, agak membuang masa laa. study should come first. dulu bila dah start minat gila komik2 ni (masa tu minat sangat HOT GIMMICK,  i have complete set of the comic), aku excessively read it sampai tak study hoi
second, otak dah jadi cartoon. what i mean is, aku jadi suka berangan fikir macam2 macam dalam komik2 yang kadang2 tak masuk dek akal. reality is certainly so much different

i don't mean to cause any offence of course. to peminat komik, please, no hard feeling. i'm talking about myself

p/s: cartoon and anime tu sama ke? idk.

2 comments:

  1. hai...
    really nice entry...
    actually sy pn kipas-susah-mati kaoru =D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...