Wednesday, March 23, 2011

Langkawi 2011 --- Part 3

WARNING III!! ENTRY YANG BOSAN LAGI MEMBOSANKAN :)


hari for water activities je :)


masing2 bangun pukul 6.30 pagi. siap2 then turun for breakfast.









okay dah, nak pergi island hopping dah ni. boat gerak pukul 9 pagi. kitorang antara yang terawal la dapat naik boat. haha. semua hasil kerjasama kitorang rebut2 nak queue bahagian depan. :D






kelajuan boat kitorang melampau wey. potong habis semua boat!


1st hop : pulau tasik dayang bunting


*nampak tak macam orang bunting baring??*






niat di hati nak berenangrenang dalam tasik. tapi cisss, mereka2 masih tak percaya kebolehan floating aku. grr. tangan aku dah okay la korang!


kat situ ada jugak ala mini pool untuk budak kecik. so, mula2 memang nak teman nadia mandimanda la. tapi...masuk je...EUWWWWW...licin!...berlumut!..YUCKS!! hampir muntah hijau seperti lumut aku di situ


 *geli gila ouhh! euw euw*haha. muka tak boleh blah*

nak habiskan masa 1 jam takkan nak tengok2 je. tak best lah. so, naik lah aku dan nadh solar boat. half an hour for rm30. tukar2 laa dengan arab and baby. yuhoooo! dapat merasa pergi tengah2 tasik tuuu :) ouh, dan yang paling penting, ambil air tasik tu, mak afir pesan :)





ada jugak 'ala' fish spa kat kolam tepi tu. tapi pakai ikan keli. eii. geli.





benci gila nyetnyet kat pulau ni. gila jahat. suka kacau orang. janganla ada siapa2 pegang plastik or botol. habis kau!


2nd hop: eagle feeding



ni tak ada turun from boat pun. tengok2 je helang kat situ. memang banyak la. diorang makan kulit ayam yang orang bawak terapung2 atas air



3rd hop: pulau beras basah





pulau ni tak ada apa pun. nak mandimanda je la. tapi tengah panas terik hoi. sejam kat situ buat apa je. mama and ayah duduk2 makan snack mahal (twisties 1 rm3, air tropicana twister kecik tu rm4 1 botol), kitorang mandimanda sikit then layan nadia buat sandcastle. haha





view memang cantik habis laa. :)


perut dah menjerit: waktu untuk makan! hihi.


bila hari redup sikit kitorang pun pergi la pantai. usha2 water activities yang ada.


nak naik parasailing! tangan sakit2 macam aku ni, boleh naik jugak wey. tapi naik dengan instructor la. kami 3 beradik masing2 naik dengan instructor.


first arab:




second aku:



third nadh:


BESTTTTT OUHH!!!


pujuk punya pujuk punya pujuk, kitorang 1 family naik banana boat. tapi tak terbalik laa, mama taknak, dia takut. huhu. punya slowwww man. huish. sampai kena gelak dengan budak2 kecik yang naik banana boat jugak. HAHA. kelakar.




pastu, abang kat situ berbaik hatinya aku, arab and nadh another round. kali ni, lajuuuuu punya, tapi still...tak terbalik jugak.. ):





next, naik jetski pulak. hehe. :P


naik yang 1800cc punya! lajuuuu! hehe. best! tapi, bila nak turn2 tu, aku buat tak efficient sangat la. tangan sakit ouh! sampai tengah2 laut macam takut2 jugak hehe. tengok2 keliling ada shark tak :P





relax2 sikit, mandimanda  then terus balik hotel.








itu saja for the day. penat. berehattt

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...