Sunday, May 22, 2011

Baby Nadia is a big fan of Mia Sara Nasuha



baby and giant :P

congratulation to my uncle yang baru je dapat baby girl semalam!
dah ada nama dah : Alya Taqifah *tak sure la spelling dia*


so lepas tu, on the way home from hospital, baby cakap dekat mama 'mama lahir la baby lagi'. this is not the first time, dah bebrapa kali jugak la dia cakap dengan mama macam tu.


well, mama pun lahirkan dia masa umur mama 39. caesarean lagi tu. so, lepas tu mama terus ikat both right and left fallopian tube. bahaya kan kalau wanita lebih 40-an lahirkan baby. banyak risiko. antaranya berisiko melahirkan anak yang cacat ataupun sindrom down (ni yang aku selalu dengar la).


lepas tu mama cakap 'kita ambil anak yatim nak tak, baby?' and dia pun kata 'mama ambil la Syasya. comel je' (character mia sara nasuha dalam cerita zoo)

well, honestly, baby ni jenis yang SUSAH SANGAT nak puji budak2. bila ada any of us yang puji mana2 budak je, dia akan memberontak or merajuk la. ada sekali tu, aku puji budak mana entah tak ingat dah; lepas tu dia marah2 cakap aku tak sayang dia la, suruh pergi dekat budak tu la, macam2. HAHA


tapi bila tang Mia, dia suka! dia kata Mia comel!


tapi yang tak boleh blah tu, dia nak mia tu jadi adik dia. HAHA. dia tak tahu si Mia tu tua setahun.



lepas ni aku ingat nak bawak baby tengok movie Nur Kasih. mesti dia suka sebab ada Mia. huhu.


5 comments:

  1. amboi, demand nya adek awk ..
    nak si mia juga

    ReplyDelete
  2. ALIA TAQIFA? SEDAP NAMANYA. HAIS. HYE. NAMA SAYA PUN ALIA. TAPI ALIA ZARFULLAH :)

    ReplyDelete
  3. kalau mia..ramai kot berebut2 nak jadikan kakak ke adik..comell sngat..geram kan tengok die..suke jugakk..huhu

    ReplyDelete
  4. @alia; hi alia! :)

    @ アヌム ちゃん; tu la kan. comell sangat!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...