Wednesday, May 4, 2011

The absolute worst Mother's Day gifts


#reminder : 8th May 2011 - MOTHER'S DAY !

hmm.. aku yang tak berapa nak berduit ni memang jarang2 la nak bagi hadiah kat mama. other than birthday, mother's day la waktu aku korek2 akaun bank untuk beli hadiah untuk mama (even time tak ada duit pun, ada ada kan jugak hehe). by the way, my sibling and i dah pun ada plan untuk mama for this coming mother's day hihi


tadi tengah duk baca2 news dekat yahoo, i came across this : worst gifts for mother's day . bila dah baca2, gelak2 sikit, i was like 'betul jugak. bukan boleh simply plan or buy gift for mother's day. kena fikir2 jugak'.


so, i'd like to share a few yang aku rasa people should really think twice before buying or planning :)

  1.  Anything related to weight

    pic- Google

    " Never, ever, ever buy a woman a scale, a tape measure, or anything that indicates she is not perfectly beautiful just as she is—even if she asks for it! "

    hehhe. aku macam gelak la masa baca benda ni sebab actually memang ingat nak belikan mama digital weighing scale 1 (tapi bukan untuk mother's day laa).

    so, lepas ni, kalau ye pun nak belikan, i shall say 'ini penimbang untuk semua orang' . jangan sesekali tujukan benda ni khas untuk mama SENTAP KOTT! hehe


  2. Anything related to domestic duties


    pic - Google

    ini macam kelakar jugak la sebab macam in other words nak cakap 'mama, kemas rumah okay' HAHAHA *guling2*. sepatutnya yang duk mengemas bukan mama but KITA!

    tapi macam agak mulia jugak la niat 'ni untuk buat mama lebih senang kemas rumah'. tapiiii...lebih mulia kalau kita beli then guna sendiri (kemaskan rumah mama). then nanti if mama nak guna boleh jugak. again, jangan sesekali tujukan benda ni khas untuk mama SENTAP KOTT! hehe

    for mother's day, biar la mama tak payah fikir pasal rumah :)

  3. A celebration we're left to clean up

    pic - Google

    kalau nak buat celebration, (beli cake or masak2), jangan lupa cuci pinggan mangkuk okay?!

    worst case scenario : buat celebration untuk mama then mama yang kena kemas2 and basuh pinggan HAHA.

    kalau dah malas sangat *macam aku hehe*, pakai laa pinggan or cawan pakai buang (polystyrene or kertas)!


    renung-renungkan

    &

    selamat beramal (!) hehe


6 comments:

  1. hmm..tgh pk2 gak ni nak belikan mak ape..nak belikan bakal mertua lagi..adehhh... fenin..fenin.. ;p

    ReplyDelete
  2. @kaizen; thanks :)

    @rossa alina; huhu. make sure hadiah tu tak termasuk dalam 3 kategori tu okay! :)

    ReplyDelete
  3. kita dh bake cake & beli kasut suka ;)

    ReplyDelete
  4. @azalia; waah, bake cake! totally cool! :)

    ReplyDelete
  5. You are right, please nothing to do with house cleaning items, enough of cleaning mothers do, esp those who don't have maids.

    Please something like handbags or even a small makan-makan will be so much better.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...