Buku Boring DAN Highlighter

  • masa sekolah rendah, kita guna buku teks je untuk belajar

  • bila dah sekolah menengah, kita akan beli buku revision sedikit pulak. biasanya revision book yang combine form1 form2 form3 and form4 form5. so, bila dah combine tu agak tebal la kann

  • masa asasi pulak, banyak guna notes from lecturer. tapi ada jugak buku revision tebal yang lecturer tu tulis sendiri for better explanations

  • bila dah degree ni, guna notes from lecturer jugak tapi perlu refer buku2 yang super thick! sebab notes lecturer sikit and simple tapi bila exam pergh macam tak pernah belajar la pulak.

    harga each buku AGAK mahal laa. so, kalau nak save2 sikit duit, photocopy la buku kawan. tapi jangan la selfish sangat sampai semua kawan kau punya buku ko nak photocopy. bahagi2 la dengan coursemate sama rata; dia photocopy buku ko, ko photocopy buku dia so that tak payah la beli semua2 buku. kalau kau nak save duit, kenapa orang lain taknak??

    ada jugak yang tak suka pakai/guna/baca buku yang photocopy ni kan. ye la, hitam putih je. lepas tu pakai binding comb, senang tercabut especially kalau buku tu tebal nak mammp. tak kisah la kan. siapa mampu beli je la semua original. lagi bagus.

    as for me, aku tak adalah beli semua original. kesian pulak mama nak kena keluar duit banyak sangat. grateful gila ada duo partner course yang sangatt baik and bertimbang rasa so tak ada la masalah nak bahagi2 bab beli buku ni. *LIN! THANKS TAW! I LOVE YOU! hehe*


    frankly, buku yang photocopied ni memang tak berapa nak best la nak baca.

    so, apa lagiii?? guna laaa
    HIGHLIGHTER PEN!


    so sekarang buku aku yang photocopy tu colourful! heeee. NO MORE EXCUSES FOR NOT READING BOOKS OKAY!


conclusion :
BUKU BORING + HIGHLIGHTER PEN = ADA UMPH! :)
  1. * SAket pALe biLEw TimE nAk bAcew buku TeBaL2 nIE...
    *_*

    ReplyDelete
  2. @aliana; thankyou :)

    @prince_ahakzz; yup. betul! berbintangbintang kepala

    ReplyDelete
  3. haha bila dah tak focus main hihglihgt semua...nak baca balik dah pening tengok buku colour2....

    ReplyDelete
  4. @ain atika zailani; haha. macam tu pulakk. tak apa, asal ada colour sudah. warna kan stimulate otak! :P

    ReplyDelete
  5. najlaaaaaaaaaaaaa...thanx to you too..muahhh B

    ReplyDelete

Makeover by Butterfly Project