Thursday, May 12, 2011

Minum Air Sejuk




pic-Google

'minum air sejuk ni tak elok'aku selalu dengar ni! tak tahu kenapa orang kata macamni.


tapi tadi masa tengah baca news dekat yahoo, 'drink cold water can raise resting metabolism by about 50 calories daily--enough to shed 5 pounds in a year'


waaa. pantang aku bila dengar bab2 tingkatkan metabolisme or kurangkan berat badan ni. hehe.


metabolisme dikatakan (oleh German researchers) boleh meningkat kalau kita minum air sejuk sebab badan kita berkerja untuk memanaskan air sejuk tu kepada suhu badan.



Though the extra calories you burn drinking a single glass doesn't amount to much, making it a habit can add up to pounds lost with essentially zero additional effort. :)


elok la tu. cuaca pun panas sekarang. heee. let's quench our thirst with cold water everybody!

9 comments:

  1. yay ! k.ja , air sejuk satu . mineral ekk

    ReplyDelete
  2. @ieha; satu botol enamblas ringgit. terimakasih. sila beli lagi. HAHA

    ReplyDelete
  3. kami suka gigit ais bila air dah abis..

    ReplyDelete
  4. tpi nanti buncit laa weh minum air sjukk

    ReplyDelete
  5. ntah..org dlu2 ckap laa...ko cube try dluu...huuu

    ReplyDelete
  6. haha. aku minum banyak je air sejuk selama ni. relaxx jee. ;P

    ReplyDelete
  7. skrg cuaca panas, mmg kena mnm byk air..

    ReplyDelete
  8. @lulu; betul tu. you got my point there

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...