Wednesday, May 25, 2011

Kedai Kunci Penyelamat Keadaan

hari ni kena fetch mama from school.
so, sementara tunggu tu, i went to tesco dengan baby and arab.

bila dah dekat nak pukul 4 petang, kitorang pun nak gerak la pergi sekolah mama.

sekali...dekat tempat parking...tekan2 remote kunci kereta tak boleh2! isayman. sumpah cuak gila2 nak mammp. blur terus nak buat apa.

arab kata maybe rosak sebab tadi jatuh -_-"

macam2 dah bermain dekat otak ni; kena tunggu ayah balik yang tak tahu pukul berapa lagi, kena panggil orang perodua, macam2 lah! terfikir nak bukak je pintu guna kunci, tapi teringat masa dengan afir dulu kitorang bukak guna kunci alarm pun bunyi2 sampai nak habis dah bateri kereta.

last2, aku decide nak call mama sebelum buat apa2. terpaksa la nak buat macamana walaupun tahu mama tengah meeting.

then mama pun cakap, maybe battery habis. so, mama kata cuba cari kedai yang ada jual bateri untuk remote tu.

cari punya cari punya cari sampai naik migrain kepala lutut aku sekali nampak kedai kunci!!


disebabkan aku still tak sure lagi remote kereta tu tak function sebab apa, aku suruh je la dia tolong tengokkan. lepas tu dia tukarkan bateri then check dekat ada satu machine tu tengok function tak.

and YES! dah okay!

THANKYOU KEDAI KUNCI! ;P
tak jadi nak nangis heeee

2 comments:

  1. hehe . lawak la najlaa nie . aku pon pernah kena mcm tu :)

    ReplyDelete
  2. @anith; ko pun penah? cuak tak, cuak tak?! hehe..nasib baik aku tak nangis ;P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...