Tuesday, May 24, 2011

Do It Yourself - Rabbit Bag



OH YEAH! I MADE IT!
*yes, i made it all by myelf except for the design haha*

comel tak, comel tak??!

hee, aku rasa comel jeee :P

remember the handmade creative product - home deco (ENTRI)?

 few days ago, i bought myself another DIY project ni.

it's A RABBIT BAG!



'raw' material
 
the steps:


mula2 ada rasa sedikit malas la sebab gila banyak semua kena jahit kan. 

so ingatkan nak glue je *boleh ke? HAHA*

but then, i was like 'ko bukan buat apa pun kat rumah! buat je la!' hehe

nasib baik aku dulu ERT masa lower form. tapi tu pun mengambil masa lebih kurang 3 hari (tak tolak masa aku keluar tengok pirates of the carribean dengan afir semalam, tengok tv, online, tidur). kalau fokus buat je aku rasa sehari dah siap *ye ye je hehe*. 

ingatkan nak drag masa buat ni sampai 5 hari camtu; boring kott duduk rumah sorang2, tapi bila dah start buat macam tak boleh stop. 

of course, bag ni bukan untuk diri sendiri, but for Baby Nadia!


i'm so glad she love it.

by the way, the initial letter N tu is for Najlaa, tapi aku cakap pada baby N for Nadia *takut dia merajuk* hehe

6 comments:

  1. Very creative and kids will love it but not for me, pass the age.

    ReplyDelete
  2. pandaii ko slindungg he...hahaha..buat byak2..nti leh jual...lalaa

    ReplyDelete
  3. @nava; lol. i thought adults would love it too anyway 'cause it's just soo cute, maybe i'm not adult enough ;P

    @nazrul; apa slindung plak dah niii? aku jahit la! huhu

    ReplyDelete
  4. hahaha ! i miss baby la ~!!
    agak nye die ingat aku ta ? hua hua hua . miss pipi die laaa .

    ReplyDelete
  5. @izzat; kihkihkih. tu namanya KELENTONG! haha

    @zqa; hehe. tak sure la ingat ke tak. bila tny, dia main hanggguk je semua! lol

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...