Monday, April 18, 2011

Maharaja Jalan Raya

pagi2 hari macam biasa ayah akan beli newspaper Sinar Harian
bila ayah dah habis baca turn aku pulak.
okay, mungkin aku tak betul2 baca paper tu
aku tengok headlines je
yang mana macam best, aku baca la artikelnya.
teruk kan aku haha


sampai part ni:



aku start berdebar2
teringat balik kisah accident 10/10/10
yes, sekarang memang aku macam jadi takut and fobia sangat dengan kenderaan2 berat ni.


bila tengah drive, bus ke lori ke kat lane sebelah, aku jadi macam nervous


nak potong bus or lori lagi aku takut (even diorang terkedek2 gilaa)


bila nak melintas jalan, aku mesti kena ada someone dengan aku
sebab aku jadi gabra especially bila nampak bus or lori


huhh. teruk betul impact accident tu pada aku
i thought aku dah get over dah semua tu

.
.
.
.
.
.
.

A simple note from me to driver2 kenderaan berat:
  • please don't drive laju2 sangat. bergegar kereta sebelah. kang kalau dah lost control, hentam kenderaan2 kecik (contohnya viva aku), teruknya diorang, bukan korang. ada paham?
  • kalau kat highway tu, tolonglah jangan nak menggedik tukar ke lane 2nd or 3rd. tak perlu potongmemotong ni semua. ngeri kott. better be kat 1st lane; lane paling slow.
  • rest la betul2 before drive tu. kalau penat mengantuk time drive kan susah. kepada yang memandu jauh trip 4jam++, elok la ada 2nd driver. tak perlu la nak mengejar trip untuk duit sangat. bukan ke nyawa tu lagi berharga?? duit boleh cari, tapi nyawa...sekali je!

2 comments:

  1. sokong seratus peratus kau lah najlaa :) ngeri kan?

    ReplyDelete
  2. tau xpe. kesiankan laa kat orang yang dah trauma mcm aku

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...