Friday, April 1, 2011

Petua Elak Nightmares!

lately aku selalu dapat nightmare. benci gila! selalu bila bangun tidur je; aku tengah nangis or short of breath or jadi takut sangatt sampai nak pergi toilet pun sumpah rasa takut nak mammmmp.


baru2 ni sampai 3 days in a row aku dapat nightmare!
  • the first day, mula2 nak ignore je, biasala kan. orang kata "mimpi mainan tidur"
  • bila dah second day, dah terasa pelikk. takkan nightmare lagi. tak aci la. bila nak dpt sweet dream nii :P
  • third day, i was like-TAK BOLEH JADI NII!

so, ini yang aku dapat setelah bertanya pada orang ramai as well as google. hehe. basically, it's all the same.

SEBELUM TIDUR:

  1. ambil wudhu'
  2. make sure tempat tidur kemas dan bersih

BILA DAH TERJAGA DARI TIDUR:

  1. ludah 3 kali belah kiri
  2. doa pada Allah mohon perlindungan
  3. tukar bantal pada kepala (kalau ada)
  4. tukar position tidur i.e kalau tadi masa terjaga dari tidur dlm keadaan terlentang, tidur balik dalam keadaan mengiring pulak


*gambar hiasan*
*nadia di waktu muda*
*dia memang suka tidur hehe*

p/s: paling penting before tidur, mesti dalam keadaan bersih sebab dalam keadaan kotor senang kena gangguan syaitan. so memang paling afdhal la if berwudhu' before you go to sleep :)

okay, selamat tidur semua. mimpi indah! :)

2 comments:

  1. alololo.nadia.comelnye.hehe.

    btw,jelaa.macam sama je kite.serius dalam minggu nie selalu sangat dapat mimpi yang bukan bukan.takut >.<

    ReplyDelete
  2. letih jugak wey slalu dpt mimpi yang scary hehe. mintak2 tak dpt lagi. aminnn :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...