Thursday, April 28, 2011

Akibat Tak Tengok Betul2




before ni, aku ada post about 187 friend requests .

then about facecrook.

omg. semakin lama semakin malas nak tengok requests tu. huhu. requests yang baru2 je aku tengok. tu pun ada yang aku hold untuk approve sebab tak sure siapa; in other words, tak tengok betul2!
*pemalas ke apa aku ni - entahlaa*

last2, aku jugak yang susah. semua sebab tak tengok betul2! -.-"
.
.
.

one day, nak dijadikan cerita, ada seorang budak add aku; bila tengok nama - familiar, tengok gambar pun - familiar. sekali macam toink *keluar mentol kat otak*. baru teringat! aku pun approve la :)


he's a good friend of mine masa darjah 1 :D

bila dia mentioned my primary-school BFF, i was like "haaaaaa!"

lama dah actually menjejaki budak ni kat fb, tapi, tak jumpa2.

siap dengan family aku pergi usha rumah dia kot2 ternampak; tapi tak ada pun.

then ada jugak suruh kawan yang duduk dekat dengan rumah dia pergi tengok; tapi budak tu busy pulak


huhhh. FINALLLY! nasib baik budak yang add aku ni, pergi cancel then add balik. kalau tak, sampai bila entah lost contact dengan diorang. huhu




okay, sebenarnya, apa yang nak disimpulkan di sini ialah:
dalam apa pun yang kita buat, mesti tengok betul2!
kalau tak, sendiri yang susah.
kadang2, benda tu depan mata je (!)

p/s: kepada yang request tu, if you read this, send me a private message okay :)

5 comments:

  1. wah..lamanya best frenz dr darjah 1 jumpa kembali....

    betul tu...ila da dekat 500 lebih...malas nak accept kt fb..hehe...gpun xkenal semua tu...

    ReplyDelete
  2. kesian je membe .mesti die menunggu dengan sabar kan .haha! nasib baik die cancel add bali,buat nye cancel tak add2(merajuk).susah tu.

    ReplyDelete
  3. YuP!!
    aLhamduLiLLah kiTa Dah JumPA BaliK kAn...*eventhougH BAru kAt VirtuAl buT noT iN ReaLitY Agy....hAhahaha.....
    SeriousLy i Miss u a LoT!!!!
    i'LL finD TiME utK JumPE bEst buddY aK yG daH LAmew GLEw lOst Cntct nIE......hoPE 2 SEe u sooN...
    bY d WaY...cepat2 Sembuh ok..aK sntiaSa mEndoakan kau...
    (^_^)

    ReplyDelete
  4. betoll!!! nasib baik tergerak ati nak cncel then add blk.... dah lama tau.... rasenye hampir staun ak tnggu ko approve.....hurmm...sronok dpt jmpe blk......slame ni dnga cite ko dari cik sariah n hazeerah je...mak ko penah dtg uma cik sariah n uma cik sariah tu depan uma ak je kalo ko nk tau...neway, thanx tau.......suke dpt jmpe blk!!!!!

    ReplyDelete
  5. @ila; kan! makin banyak berlambak, makin malass ngee ;P

    @fatin farhana; luckily, my friend ni gila penyabar! hihi.

    @zaini; thanksss dude. we'll be meeting in person shortly, insyaAllah :)

    @adzren; OMG. rupanyaa kecik je dunias ye. hehe. suka jugak dpt jumpa balikkkkk(!) :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...