Sunday, April 24, 2011

Common Tricks in Spas or Slimming Centres

ini semua gara2 asyik kena call dengan slimming sanctuary suruh aku datang buat facial or body massage -.-"

saja nak aku cepat habiskan treatment package. grrr

plus, mesti ada macam2 promotion products or treatment or treatment package yang diorang suruh aku ambik la tu. *sigh



*in slimming sanctuary*

spas or slimming centres. basically, sama je cara diorang promote.
pada yang tak berhati2, CONFIRM TERPEDAYA (!) .
(based on my own experience as well as my family)

  1. masa nak buat appointment for any kind of treatment, akan kena jumpa consultant for treatment yang paling sesuai untuk kita. lepas tu diorang akan suggest la package of the treatment (at least 5 sessions).

  2. lepas tu mesti nak promote product2 diorang pulak. masa ni, hati kena kental habis lah sebab diorang sure akan cakap benda2 yang tak best contohnya jerawat, kulit kering, black heads, white heads, lemak, perut buncit, selulit etc etc. wa cakap sama lu, diorang akan habis2an buat kita rasa treatment tu sangat2 diperlukan. ngeee

  3. sometimes bukan consultants je yang promote products. tukang urut or tukang facial nya yang duk analyse badan or kulit kita then suggest apa2 yang diorang rasa patut. sama jugak dengan consultants, diorang akan cakap benda2 yang tak-sedap-nak-dengar HAHA

  4. bila dah nak habis treatment, jumpa consultant balik, then again, diorang akan berusaha gila buat kita continue buat dekat situ.

ada spa yang okay, ada jugak yang tak okay.

list of tricks ni only matters to those yang tak-berapa-nak-kaya je laa.

kalau orang kaya, tak ada hal lah - suka2 je boleh spend duit to anything yang rasa2 bagus and best la kan.

tapi kepada golongan pertama yang aku sebutkan tadi ( i.e tak-berapa-nak-kaya), kena la berbelanja dengan bijak. gunakan duit pada apa yang betul2 perlu je. contoh yang tak-berapa-nak-perlu : (1) additional products yang perlu guna sekali sekala macam mask, (2) package untuk kulit or badan yang tak teruk
(3) treatment yang mahal - boleh je survey harga tempat lain for treatment yang sama

biasa la orang berniaga nak buat duit ni. diorang kena pandai tarik customer.

4 comments:

  1. uih bahaya ni haha dulu i panah pegi habis byk le jugak haish meyesal tak gi dah pahtu

    ReplyDelete
  2. @sherah; haha. diorang ni memang hebat bab2 ngabiskan duit orang ;P

    ReplyDelete
  3. I agree with you, check around for the best package before deciding which one to choose.

    Sometimes, expensive does not mean it the best, also can we afford the price

    ReplyDelete
  4. @nava; indeed! sometimes the not-so-expensive-spas also offer a treatment as good as the much-more-expensive-spas

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...