Sunday, April 10, 2011

Dah Besar2 Pun Ada Mainan

ei ei. tak maluuu! siapa la tu. hehe

AKU LAAA! haha

i now have my favourite toy! ngee. bukan mainan kongsi2 dengan adik kecik aku tu, mainan aku sendiri. mama belikan. hehe.

okay, ini la favourite toy aku: machine ATM ( babynadia kata Bank Rakyat )


kenapa sampai ada 2?
sebab 1 aku punya 1 baby nadia punya ;P
aku dapat tahu mainan ni pun dari nadia la. dia beli dulu. kat MASJID INDIA tu haa. mahal gak la sebab benda ni kategori mainan kan. tapi memang aku interested sangat :P


machine ni macam ATM real lain; kena masukkan kad.
aku pernah try masukkan kad lain or try selak2 dengan benda lain (yes, sifat vandalisme terserlah di situ ngee) tapi tak boleh weyy. huhu. bukan mainan sebarangan menatang ni. ;P



benda ni kira macam tabung la. ada tempat letak nak masukkan syiling yang boleh detect berapa posen. tapi...hehe..tak berapa nak accurate laa. ada ke patut coin 20cent aku masukkan jadi 25cent. maybe sebab benda ni ada coin sendirik (kata mainan budak kecik kan, memang actually bukan untuk coin betul).



tapi after dah masuk semua coin, dah total up semua, total tu akan salah sikit kan; still boleh tukar (kalau memang nak tahu total duit dalam tu betul2 ada berapa la). kat bawah ni total betul2 punya. hehe. dah kumpul  syiling sampai rm4.95 dah.



lepas tu if nak keluarkan duit kena ada password. password changeable. bila ada lampu merah tu tandanya password dah betul la tu. huhu. then, tempat syiling kat bawah tu pun boleh bukak. kalau lama sangat bukak tempat duit tu, bunyik la alarm dia. konon alarm panggil polis haha


ada sekali tu, bank rakyat baby nadia punya dah habis battery, aku pun try la nak tarik tempat syiling tu kuat2 (again, aku vandalisme) tapi huhhh memang tak boleh. gila ketat. melainkanla kau nak kopakkan menatang ni boleh la


boleh je if nak masukkan duit kertas. ada slotnya. tapi nak buat hape. baik duit kertas aku letak dalam purse boleh guna. syiling aku memang malas nak letak dalam purse. so, aku memang letak syiling je la dalam machine ni. nanti if dah balik UM boleh guna untuk washing machine hehe 


benda ni bukan setakat boleh jadi tabung je tawww. it's also act as an alarm clock with date! huhu.
 tarikh dia lain sikit la: MONTH DAY YEAR
 tengok pukul 6.30 pagi benda ni kejut aku sembahyang subuh. bukan main music dia.

kenapa aku cerita pasal bank rakyat ni?
  1. sukati aku la
  2. nak back up diri sendiri sebab ada mainan - aku bukan childish. hehehe. adik aku nadh yang mature tu geleng2 kepala tengok aku begitu interested dengan mainan ni tapi aku tahu, dia pun nak jugak sebenarnyaaa *wink wink

8 comments:

  1. hik3! cute betul..nak try main la najla..hihi..

    ReplyDelete
  2. hahahahaha

    okay serius najlaa.
    aku pun tertarik.

    kt masjid jamek ada ek? brp rm?

    ReplyDelete
  3. shazriena; kan kan! comel kannn. jom la main, jom la! hehe

    ct; told u. memang best! hehe. weyyy. salah! bukan masjid jamek! MASJID INDIA! nanti aku betulkan kat post. ada kat kedai mainan. around rm50 camtu

    ReplyDelete
  4. weh suka suka suka! nak jugakkkkk HAHA

    ReplyDelete
  5. seronok nyeeee.aku pon tertarik wehh.comel kan mainan tu?nak satuuuuu.

    ReplyDelete
  6. bella; haha. jadi smngt kumpul syiling weyh. best best! jom jadi kanak2 balikkkk

    anith; tau takpe. comel! tapi ada 1 colour je..huhu..tak bnyk pilihan.

    ReplyDelete
  7. like2!! bwk um ye..bende nie..comel!! najla..folo laa aq..aq bru bjinak2..nk wat blog..hehehe

    ReplyDelete
  8. of course bawak balik UM! hehe. nnti boley maen sama :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...